Acasă Politic Berlin: Secretarul de stat Tohăneanu participă la Congresul European de Securitate şi...

Berlin: Secretarul de stat Tohăneanu participă la Congresul European de Securitate şi Apărare

DISTRIBUIȚI
Bogdan_Tohneanu

Bogdan_Tohneanu124473 27112013 – Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Tohăneanu, participă, în calitate de invitat special, la cea de a XII-a ediţie a Congresului European de Securitate şi Apărare, manifestare ce se desfăşoară la Berlin, la 27 şi 28 noiembrie a. c.

            Evenimentul este organizat de către Grupul Behoerden Spiegel, în cooperare cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Berlin, tema centrală a congresului fiind “Post-Afganistan – noi solicitări şi oportunităţi pentru domeniul politic, militar şi industrie”.

            Congresul reprezintă un forum internaţional de dezbateri care reuneşte înalţi reprezentanţi ai forţelor armate, oficiali din cadrul structurilor de securitate şi de aplicare a legii, parlamentari, decidenţi politici, precum şi reprezentanţi ai industriei de apărare, potrivit unui comunicat al MAI.

            Lucrările conferinţei sunt organizate atât în plen, cât şi distinct, pe tematici specifice, precum utilizarea spaţiului pentru Securitate şi Apărare Europeană, criminalitatea informatică, protecţia informaţiilor, apărarea antirachetă şi factorul uman în managementul crizelor.

            În acest context, participanţii la congres vor aborda şi problematica “Afganistan-ului Post ISAF: noi provocări şi oportunităţi”, precum şi pe cea intitulată “Zece ani de Politică şi Securitate şi Apărare Comună – echilibru şi perspective”.

            Congresul European de Securitate şi Apărare a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, devenind unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul Securităţii Europene şi al Politicii de Apărare.

            Ediţia din acest an este susţinută de către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care va participa la eveniment cu o delegaţie substanţială şi va sprijini conferinţa cu vorbitori de nivel înalt. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.