Acasă Politic Bucuresti: PDL: Guvernul nu dezvolta infrastructura rutiera, dar introduce noi taxe

Bucuresti: PDL: Guvernul nu dezvolta infrastructura rutiera, dar introduce noi taxe

DISTRIBUIȚI

123946 – 05112013 – Guvernul Vicepreşedintele PDL Alexandru Nazare a criticat, marţi, într-o conferinţă de presă, intenţia Guvernului de a introduce o nouă acciză la carburanţi, în condiţiile în care nu există nicio garanţie că aceşti bani vor fi folosiţi pentru infrastructură, aşa cum susţine Executivul, iar Ministerul Transporturilor nu a prezentat

încă Masterplanul de transport al României.

“CNADNR nu este în stare să colecteze rovinieta, dar introduce o taxă paralelă. Nu se justifică dubla taxare atâta timp cât proiectele invocate nici măcar nu au studii de fezabilitate“, a punctat Nazare. El a subliniat că introducerea unei noi accize la carburanţi pentru a constitui un fond special destinat marilor proiecte de infrastructură rutieră este o măsură care îi va afecta negativ atât pe transportatori, cât şi pe români, prin creşterea tuturor preţurilor. “Câţi bani va gestiona acest fond? Cine îl va gestiona? Ce va finanţa şi pe ce criterii? Doar infrastructura rutieră şi nu şi cea feroviară, în condiţiile în care mărirea accizei afectează şi CFR Călători şi CFR Marfă? Invocarea autostrăzilor este doar un subterfugiu pentru a anunţa o taxă în plus”, a spus vicepreşedintele PDL.

El a adăugat că Guvernul ar fi putut înfiinţa un fond pentru infrastructură şi fără a introduce o taxă în plus.  

”Guvernul USL nu este în stare să cheltuie banii europeni alocați pentru transporturi, propunând o realocare de 300 de milioane de euro către baronii locali. În schimb vine cu acest ”feneimpozit” propus de fostul ministru Fenechiu, dar despre care nu avem nicio informație cum va fi administrat, către ce proiecte va fi direcționat. Mai mult, reprezentanta FMI a spus foarte clar astăzi că noua taxă se constituie venit la bugetul general, deci ea va fi practic utilizată pentru a cârpi găurile din colectare”, a subliniat Nazare.

În opinia deputatului PDL, toţi românii vor sărăci prin noile măsuri anunţate de USL. Creşterea preţului carburanţilor la peste 6 lei per litru de benzină va antrena scumpiri în lanţ pentru toate preţurile de consum, iar noile taxe pe construcţii speciale vor creşte factura românilor la gaze şi electricitate, a spus vicepreşedintele PDL.

“Nu cunoaştem amplitudinea acestui dezastru, avem doar o imagine parţială, întrucât Guvernul nu a dat publicităţii scrisoarea de intenţie către FMI”, a atras atenţia Nazare.

El a criticat faptul că PNL nu vine cu nicio măsură de dreapta, fiind înghiţit de guvernarea socialistă marca PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.