Acasă Politic Bucuresti: Porți deschise la Palatul Elisabeta

Bucuresti: Porți deschise la Palatul Elisabeta

DISTRIBUIȚI

124022 – 08112013 – Regele Mihai I al României a împlinit 92 de ani pe 25 octombrie, dar public îşi sărbătoreşte ziua de naştere împreună cu cea onomastică, vineri, începând cu orele 10.00 la Palatul Elisabeta, din Intrarea Româneşti din Sectorul 1 al Capitalei. La orele 11.00, Regele Mihai I va ieşi în balconul palatului,

pentru a-i saluta pe participanţi. Cu ocazia evenimentului, va avea loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în grădina palatului. Intrarea este liberă, fără invitaţii.

Practic, oamenii vor veni în curtea Palatului pentru a-l saluta pe rege şi a-i face urări. În timpul manifestaţiei, va avea loc un concert în grădina palatului muzică militară reprezentantivă, iar la orele 11.00 corul regal va cânta „La mulţi ani!“.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena. Potrivit site-ului Casei Regale, prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României. După urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I. Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităţilor comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947.

Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveţia, însă îşi petrec principalele sărbători ale anului în România.

Reşedinţa Regală Palatul Elisabeta din Capitală cuprinde, pe lângă spaţiile private ale familiei regale şi spaţiile publice destinate evenimentelor, birourile administraţiei (Casei Regelui Mihai I), Secretariatul Regal, Birourile de Protocol şi de Presă. Până în anul 2008, Biroul Reprezentantului Special al Guvernului, demnitate pe care principele Radu a exercitat-o timp de şase ani, a avut sediul tot la Palatul Elisabeta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.