Acasă Politic Bucureşti: Liviu Dragnea despre atacurile din USL: Ni se cară pumni în...

Bucureşti: Liviu Dragnea despre atacurile din USL: Ni se cară pumni în cap

DISTRIBUIȚI
dragnea_-_protv

dragnea_-_protv124213 – 17112013 – În ciuda „pumnilor” pe care PNL i-ar fi „cărat” în capul PSD în ultima perioadă, vicepremierul Liviu Dragnea susţine că alianţa USL nu s-a rupt, dar şi că social-democraţii continuă să-l susţină pe Crin Antonescu la prezidenţiale. Afirmaţiile au fost făcute duminică la Pro Tv.

            Subiecte precum Roşia Montană sau exploatarea gazelor de şist au dus la schimburi dure de replici între membrii alianţei USL, „mai mult dintr-o parte, mai mult de la PNL”, este de părere Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale.

            „În general e bine să te gândeşti când tot îi cari pumni în cap unuia, dacă rezistă la nesfârşit. Eu nu. Eu niciodată nu sunt dispus în viaţă să rezist la nesfârşit”, a declarat Dragnea. Întrebat care este limita până la care rezistă, vicepremierul a afirmat „până îmi crapă capul”.

            În opinia sa, divergenţele nu au dus la ruperea Uniunii, dar au afectat colaborarea. „Nu s-au rupt. S-au îndepărtat puţin. Da, dar nu ne-au rupt, adică nu s-a rupt USL-ul”, a spus Dragnea.

            Întrebat dacă premierul Victor Ponta ar fi un candidat mai bun pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, Dragnea a apreciat că „Victor Ponta ar fi candidat bun la multe funcţii în statul român”, însă a subliniat că PSD îşi va respecta angajamentele.

            „Noi avem acum o horărâre a Congresului, pe care o respectăm (…) La acest moment, la acest minut la care noi purtăm această discuţie, noi nu avem niciun motiv să ne gândim la o altă candidatură în afară de candidatura lui Crin Antonescu”, a spus el.

            Întrebat dacă Antonescu ar continua să „care pumni” în capul PSD din poziţia de preşedinte, Dragnea a precizat că „E posibil, orice preşedinte cu o asemenea putere poate să îţi dea pumni foarte grei în cap. Nu nouă, întregului popor. Până acum, până la acest minut, nu cred că pentru PSD, pentru România, Crin Antonescu reprezintă un pericol dacă ajunge preşedintele României”.

            Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că bugetul ministerului pe care îl conduce va fi cheltuit „în primul rând, pe dezvoltare”.

            „Aveam peste 3.000 şi ceva de şantiere deschise atunci când am preluat ministerul. S-au închis câteva sute. În 2014, din acest buget, sperăm să închidem undeva în jurul a 2.000 de şantiere. Să terminăm aceste investiţii şi vorbim de alimentări cu apă, de canalizare, de drumuri locale şi alte investiţii de infrastructură locală. De asemenea, să continuăm o serie de lucrări şi într-o anumită măsură, aşa cum am pus şi în legea bugetului de stat, să deschidem şi nişte şantiere noi, dar numai în aceste domenii de interes”, a arătat ministrul Dezvoltării Regionale.

            Guvernul intenţionează să-şi continue şi anul viitor politica de „dezvoltare, nu austeritate de dragul austerităţii”, astfel încât aceasta să ducă la o creştere economică sustenabilă.

            „Nu a venit numai din agricultură creşterea economică. Cred că o influenţă importantă au avut-o şi cele aproape trei miliarde de euro pe care am reuşit să le aducem anul acesta în România. Mare parte din aceşti bani s-au dus tot în investiţii care au creat la rândul lor şi creştere economică şi locuri de muncă. Nu putem vorbi numai de agricultură, dar pentru anul viitor, pentru investiţii sunt alocate sume importante şi credem că va fi o creştere economică semnificativă. Vom face şi în 2014 cum am făcut în 2013 dezvoltare, nu austeritate de dragul austerităţii, disciplină financiară în primul rând şi o prioritizare a investiţiilor pe baza unei minime strategii”, a spus Dragnea.

            Vicepremierul a mai subliniat că, deşi anul trecut s-au creat doar 70.000 de noi locuri de muncă, este important faptul că acestea nu s-au redus.

            „Dezvoltare înseamnă creare de locuri de muncă şi venituri puţin mai mari pentru fiecare român. Atât a putut România. Este important că s-au creat în plus locuri de muncă. Este important că nu s-au pierdut. Este important că salariile nu au fost tăiate, ci au fost crescute atât cât s-a putut. Este important că pensiile nu au fost tăiate şi au fost crescute atât cât au crescut”, a precizat Dragnea, adăugând că economia a ajuns la nivelul anului 2008, când, pe fondul crizei financiare internaţionale, PIB-ul României a început să scadă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.