Acasă Politic Bucureşti: Mai puţini bugetari de anul viitor

Bucureşti: Mai puţini bugetari de anul viitor

DISTRIBUIȚI
bugetari

bugetari124291 – 20112013 – Anul 2014 aduce veşti deloc îmbucurătoare pentru bugetarii din România, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea descentralizării. Legea va determina comasarea sau desfiinţarea mai multor instituţii ale statului, iar numărul personalului din sectorul de stat care îşi va pierde locul de muncă ar putea depăşi 10% din total.

Premierul Victor Ponta a precizat, în cadrul discursului din Parlament, că vicepremierul Liviu Dragnea, cel care a fost responsabil de întocmirea legii, a „dat bătălii importante cu armatele de funcţionari din ministere”, care nu vor să renunţe la putere. Ponta a anunţat că deşi anul acesta funcţionarii nu sunt în pericol de a-şi pierde locul de muncă, din 2014 descentralizarea va determina ajustări de personal, în acord cu nevoile locale. „Se transferă la autorităţile locale oameni şi cu buget, şi cu imobile, însă anul viitor, pentru că e în programul nostru de guvernare, toate autorităţile publice locale trebuie să-şi facă nişte norme, nişte norme cu standard european, câte persoane, ce buget au nevoie şi atunci, în mod sigur, administraţia locală va face sigur şi reduceri. Dar nu acum, probabil pentru bugetul din 2015”.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, declara recent că procesul de descentralizare şi de reorganizare administrativă va presupune o reducere de personal din structurile reorganizate de cel puţin 10% din total, o cifră care nu constituie o ţintă, Guvernul având însă obligaţia de a nu depăşi numărul de personal salarizat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.