Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Nicolăescu îi acuză pe liderii Sanitas de demagogie

Bucureşti: Ministrul Nicolăescu îi acuză pe liderii Sanitas de demagogie

DISTRIBUIȚI
eugen_nicoaescu6

124389 25112013 – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune, într-un interviu acordat RFI Romania, că nu demisionează și acuză sindicatele de demagogie, făcând totodată apel la “înţelepciune şi bun-simţ”. Ministrul se arată convins că revendicările federaţiei Sanitas

pot fi rezolvate prin dialog: „Din punct de vedere sindical, este un demers normal. Din punct de vedere al modului în care doreşte cineva să-şi obţină nişte doleanţe, cred că este un demers care putea fi rezolvat, cum pe calea discuţiilor, a negocierilor”, a spus Nicolăescu.

            Demisia cerută de Federaţia Sanitas nu i se pare credibilă ministrului: ”Am făcut tot ce se poate în acest sector, mă îndoiesc că acest lucru îl doresc. Asta-şi doresc unii sau alţii, să pară mai interesanţi. Poate au uitat că în 2008, Federaţia Sanitas mi-a oferit o diplomă de excelenţă pentru colaborare. Credeţi că s-a schimbat ceva în structura mea de comportament, de atitudine, de atunci? Nu s-a schimbat nimic, dimpotrivă, sunt la fel de aplecat pentru problemele oamenilor, sunt la fel de deschis la dialog, sunt la fel de deschis să găsesc soluţii şi cu ei la masă se pot găsi. Deci din punctul meu de vedere, sunt declaraţii pur demagogice, pe care le fac unii sau alţii, ca să pară mai importanţi”.

            Eugen Nicolăescu precizează că în următorii trei ani Sănătatea va primi 6% din PIB.

            Reamintim că luni dimineață, timp de două ore, cadrele medicale aparținând Federației Sanitas s-au aflat în grevă de avertisment. Urgențele au fost asigurate, spitalele funcţionând la o treime din capacitate. Potrivit președintelui Sanitas, la greva de avertisment au participat 99% dintre angajații din unitățile sanitare din toată țara.

            Negocierile vor continua la Ministerul Sănătății în încercarea de a evita greva generală pe termen nelimitat anunțată pentru joi, 28 noiembrie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.