Acasă Politic Bucureşti: Reţinut pentru trafic de influenţă în Justiţie

Bucureşti: Reţinut pentru trafic de influenţă în Justiţie

DISTRIBUIȚI

124459 27112013 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de Kurt Abdulaziz, un om de afaceri turc, pentru trafic de influenţă.         Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada octombrie – noiembrie 2013, în mod repetat, Kurt Abdulaziz

a pretins de la o persoană 250.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, atât procurori, cât şi judecători, astfel încât să îi determine să dispună soluții favorabile unui prieten al celui de la care a pretins banii.

            Persoana pentru care inculpatul promisese că va interveni este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru evaziune fiscală. Pretinderea sumei de 250.000 de euro a fost făcută în schimbul promisiunii de punere în libertate şi a dispunerii unei soluţii de netrimitere în judecată.

            La 26 noiembrie 2013, Kurt Abdulaziz a fost prins în flagrant-delict de procurori când a primit 80.000 de euro din suma pretinsă.

            La data de 26 noiembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Kurt Abdulaziz, urmând ca acesta să fie prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.