Acasă Politic Bucureşti: Seminarii de educaţie ecologică pentru copii

Bucureşti: Seminarii de educaţie ecologică pentru copii

DISTRIBUIȚI
Seminarii_de_educaie_ecologic

Seminarii_de_educaie_ecologic124277 – 19112013 – Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) continuă cea de-a șasea etapă a campaniei de sensibilizare şi conştientizare publică din cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” – . Evenimentele se derulează în perioada 18- 29 noiembrie a. c.

în 20 de comune din județele Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Brăila, Galați, Ialomița, Bistrița Năsăud, Albă, Harghita şi Hunedoara.

            Obiectivul principal al seminariilor constă în informarea corectă a copiilor în ceea ce privește problemele legate de igienă și consumul de apă. De asemenea, se va încerca instruirea copiilor și crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul înconjurător.

            Seminariile de educație ecologică vor fi susținute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori, organizat în primăvară acestui an, sub supravegherea reprezentanților MMSC.

            Evenimentele se vor organiza în grădinițele şi școlile din comunele incluse în proiect. Astfel, cele trei grupe de copii – preșcolari, ciclul primar și cel gimnazial – vor primi informații despre importanţa apei pentru mediul înconjurător şi sănătatea omului.

            Prin aceste acțiuni se dorește îmbunătățirea practicilor și comportamentelor individuale, de familie și instituționale în zonele rurale din România (în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrați), în ceea ce privește gestionarea gunoiului de grajd și a deșeurilor menajere, precum și combaterea poluării cu nutrienți a apelor și solului și crearea premizelor pentru o agricultură durabilă.

            Cea mai importantă sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi o reprezintă apa din fântâni. În majoritatea comunelor şi satelor din România, apa din fântână este poluată cu această substanţă provenită din depozitarea haotică a gunoiului de grajd şi a latrinelor neimpermeabilizate din gospodăriile oamenilor.

            În România peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi. Cantităţile peste limitele admise, a nitraţilor în apa de băut, conduc la blocarea oxigenului din sânge, ceea ce afectează capacitatea respiratorie. Afecţiunea se numeşte methemoglobinemie, sau “boala albastră” şi este deosebit de periculoasă pentru sugari, putând provoca moartea. În plus, nitraţii din apă pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculină. Limita sanitară maximă admisă pentru nitraţi în apă potabilă este de 50 mg/litru, la fel ca în Uniunea Europeană. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.