Acasă Politic Bucureşti: Senatul a respins proiectul Roşia Montana

Bucureşti: Senatul a respins proiectul Roşia Montana

DISTRIBUIȚI

124257 – 19112013 – Senatul a respins, marti, proiectul Rosia Montana, in forma transmisa de Guvern. Acest proiect a fost dezbatut in plenul Senatului dupa ce presedintele comisiei pentru evaluarea situatiei de la Rosia Montana a recomandat ca acesta sa nu fie aprobat in forma actuala. Senatul a adoptat, astfel raportul

elaborat de Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana, care este de respingere a proiectului de lege in forma transmisa de Guvern. Senatorii au luat in discutie, marti, proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania.

            Decizia de a organiza aceasta dezbatere a fost luata de conducerea Senatului, anuntul fiind facut de vicepresedintele Cristian Dumitrescu.

            Întrebat de ce s-a renuntat la dezbaterea proiectului la Comisia economica si la Comisia pentru administratie publica, el a spus ca un proiect de lege poate sa intre in plen si fara raport, daca raportul nu a fost depus la timp sau nu a fost finalizat in termen.

            „Daca o lege poate sa intre in plen fara raport si se dezbate in plen, cu atat mai mult poate sa intre in plen cu un raport facut de o comisie speciala, la care au participat toate grupurile parlamentare, care a fost o comisie foarte transparenta. Nu exista temei legal sa spunem ca nu se indeplineste o procedura parlamentara”, a subliniat senatorul PSD.

            Acesta a spus ca este vorba doar despre „o varianta mai scurta”. „Nu se incalca in niciun fel regulamentul, e perfect acoperit din punct de vedere procedural, ba chiar as putea spune ca e decizie inteleapta, pentru ca sa terminam cat mai repede printr-un vot, sa aratam ca nu avem nimic de ascuns, ci, din contra, ca dorim sa finalizam cat mai repede aceasta procedura”, a mai declarat Cristian Dumitrescu.

            Senatul a dezbatut acest proiect de lege, care are caracter organic, in calitate de prima Camera sesizata. Comisia parlamentara speciala a respins, la 11 noiembrie proiectul Guvernului privind exploatarea miniera de la Rosia Montana. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.