Acasă Politic Închisoare pentru petarde şi artificii

Închisoare pentru petarde şi artificii

DISTRIBUIȚI
interzis_petarde

interzis_petarde124357 – 22112013 – Sărbătorile de iarnă au reprezentat mereu un prilejpentru folosirea petardelor și artificiilor. IPJ Ilfov reamintește că pentru folosirea acestora există legislație specială, care prevede inclusiv sancțiuni pentru cei care încalăc regula. ”Nu trebuie să uităm că nerespectarea recomandărilor cu privire

la folosirea acestora a provocat incendii şi sau vătămări grave ale persoanelor – arsuri ale membrelor, pierderea vederii.

            Prin materiale explozibile se înţelege explozivii propriu-zişi, amestecurile explozive, pirotehnice şi simple, mijloacele de iniţiere, cele auxiliare de aprindere, precum şi orice alte substanţe sau amestecuri de substanţe destinate să dea naştere la reacţii chimice instantanee, cu degajare de căldură şi gaze la temperatura ridicată.

Producerea de materii explozive şi orice operaţiune de import-export cu acestea sunt permise numai persoanelor juridice care sunt înregistrate şi posedă autorizaţie în acest sens, eliberată de instituţiile prevăzute de lege.

            Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

            Când fapta prevăzută mai sus se referă la o cantitate mai mare de 1 kg echivalent trotil sau când cantitatea de exploziv este însoţită de materiale de iniţiere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

            Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice de peste 3 grame, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de 3 luni la un an”, mai atenționează IPJ Ilfov. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.