Acasă Politic Vaslui: Chevron a suspendat activitatile la Pungesti

Vaslui: Chevron a suspendat activitatile la Pungesti

DISTRIBUIȚI

124159 – 14112013 – Compania americană Chevron a confirmat, joi, suspendarea activităților de informare din comuna Pungești, în urma protestelor oamenilor din localitate. Chevron poate confirma suspendarea activităților de informare din comuna Pungești, județul Vaslui, ca urmare a protestelor din cadrul comunității.

Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități de informare într-un mod sigur și responsabil, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi”, potrivit unui comunicat ai companiei.

            Chevron susţine, însă, că își va menține angajamentul de cooperare cu comunitățile locale cu scopul de a informa asupra beneficiilor acetui tip de gaze naturale.

            ”Chevron își menține angajamentul de a coopera îndeaproape cu comunitățile locale pentru a explica beneficiile gazelor naturale din argilite. Ca parte a acestui angajament, Chevron România desfășoară sesiuni de informare în comunitățile locale pentru a răspunde preocupărilor cu privire la activitățile de explorare pe care intenționează să le conducă în județul Vaslui. Această acțiune este o continuare a activităților de informare pe care Chevron le-a desfășurat în regiune începând cu luna februarie 2013, printre care: întâlniri de prezentare a proiectelor, la nivelul comunităților, consultări publice, campanie de informare în comunități”, se arată în comunicat.

            Totodată, compania a anunțat că a obținut permisele de mediu și aprobările necesare pentru a demara activitățile în Pungești.

            ”Forajul de explorare implică exclusiv utilizarea tehnologiilor convenționale, similare celor folosite în alte operațiuni desfășurate de industria de petrol și gaze din România. Chevron a obținut permisele de mediu și aprobările necesare demarării activităților în Pungești la începutul lunii octombrie 2013”, au precizat reprezentanții Chevron. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.