Acasă Politic Arad: Judecător din Ineu, reţinut pentru trafic de influenţă

Arad: Judecător din Ineu, reţinut pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI
judecator_retinut

judecator_retinut124719 – 06122013 – Procurorii DNA din Timişoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Aurel Ştefan Tripa, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu din judeţul Arad, pentru trafic de influenţă.

            Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori a rezultat că n ziua de 3 decembrie 2013, Tripa, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu, a pretins unei persoane 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat.

            La data de 5 decembrie 2013, Tripa a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus menționat, procurorii constatînd infracțiunea flagrantă.

            Având în vedere calitatea de magistrat a lui Tripa, la data de 5 decembrie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

            În cursul zilei de 6 decembrie 2013, Tripa urmează a fi prezentat la Curtea de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.