Acasă Politic Argeş: Avocat din Argeş, trimis în judecată de DNA

Argeş: Avocat din Argeş, trimis în judecată de DNA

DISTRIBUIȚI

124931 – 16122013 – Procurorii DNA din Argeș l-au trimis în judecată pe avocatul Radu Cristian Nistor (Baroul Argeș), pentru folosirea de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la mărturie mincinoasă.

            În rechizitoriu, procurorii susțin că avocatul Nistor, ca apărător al unei persoane cercetate pentru luare de mită cu ocazia studierii dosarului aflat la Tribunalul Argeș, fiind formulată de procurorii anticorupție propunere de arestare preventivă, inculpatul a luat la cunoștință de actele de urmărire penală, inclusiv de faptul că, în acel dosar, se efectuau acte de cercetare și față de o altă persoană, toate aceste date având caracter nepublic

            Avocatul a divulgat datele confidențiale atât presei locale, cât și persoanei față de care se efectuau cercetări în cauza respectivă. Prin acțiunile sale, Nistor a îngreunat și zădărnicit urmărirea penală și aflarea adevărului. Scopul demersurilor a constat în crearea unor avantaje de natură juridică privind exonerarea de răspundere penală a persoanei care a beneficiat de informațiile confidențiale.

            Într-un alt context, în perioada noiembrie 2010 – februarie 2011, Nistor a pretins și primit suma de 2.000 euro de la un denunțător, lăsându-l să creadă că are o influență reală asupra completului de judecată de la Tribunalul Argeș care judeca apelul formulat de denunțător în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni la legea circulației

            Ulterior, Nistor a falsificat, prin contrafacerea scrierii și a semnăturii și trei înscrisuri pe care le-a depus în dosarul în care era judecat denunțătorul. De altfel, Tribunalul Argeș a admis apelul, înlocuind condamnarea la pedeapsa închisorii pentru o perioadă de 2 ani și 2 luni (pronunțată de instanța de fond) cu aplicarea unei amenzi administrative în cuantum de 1000 lei. Decizia Tribunalului a fost însă casată în totalitate de Curtea de Apel Pitești, fiind menținută sentința inițială pronunțată de instanța de fond.

            În perioada 15 septembrie 2013 – 25 octombrie 2013, Nistor, în mod direct sau prin intermediar, a determinat un martor – denunțător, să-și retragă denunțul formulat împotriva sa și să facă declarații necorespunzătoare adevărului în fața organului de urmărire penală.

            Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.