Acasă Politic Berlin: Angela Merkel confirmată pentru al treilea mandat de cancelar

Berlin: Angela Merkel confirmată pentru al treilea mandat de cancelar

DISTRIBUIȚI
angela_merkel2

angela_merkel2124961 – 17122013 – Angela Merkel a fost confirmata, marti, in functia de cancelar al Germaniei, pentru un al treilea mandat, in fruntea unei ample coalitii, de catre Parlament.

            Blocul CDU/CSU al Angelei Merkel nu a obtinut majoritatea la alegerile din septembrie si in urma unor negocieri dure s-a ajuns la un acord cu social-democratii (SDP), care au votat duminica pentru a sustine coalitia cu fostul lor rival, potrivit BBC.

            Merkel a primit 462 din cele 621 de voturi in Bundestag marti. Noul Guvern va fi usor mai spre stanga decat cel anterior, cand CDU/CSU se aflau intr-o coalitie cu FDP.

            In septembrie, insa, FDP nu a reusit sa intre in parlament, asa ca Merkel s-a orientat catre SDP, cu care a cazut de acord asupra unui document de 185 de pagini, „Forma viitorului Germaniei”.

            In viitorul guvern se vor regasi oamenii de incredere ai lui Merkel: Wolfgang Schaeuble la Finante, Ursula von der Leyen la Aparare si Thomas de Maiziere la Interne. 10 din cei 16 ministri apartin CDU/CSU. De la SPD, presedintele partidului, Sigmar Gabriel, va deveni ministru al Economiei si vicecancelar, iar Frank-Walter Steinmeier preia Externele.www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.