Acasă Politic Bucureşti: Delimitare clară între românii care contribuie la progresul Italiei şi cei...

Bucureşti: Delimitare clară între românii care contribuie la progresul Italiei şi cei care creează probleme

DISTRIBUIȚI
antonescu_-_Pietro_Grasso

antonescu_-_Pietro_Grasso124605 – 03122013 – Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut luni o întrevedere cu Pietro Grasso, preşedintele Senatului Italiaei, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră la invitaţia Senatului României.

            Crin Antonescu a salutat prezenţa la Bucureşti a înaltului oaspete italian, vizita având rolul de a deschide calea relansării relaţiilor bilaterale la nivel parlamentar. Totodată, întâlnirea a fost un bun prilej de a discuta pe marginea poziţiilor celor două ţări pe teme de interes comun aflate pe agenda europeană: viitorul Uniunii Europene, continuarea procesului de extindere, combaterea migraţiei ilegale, combaterea şomajului în rândul tinerilor şi promovarea, la nivel naţional şi european, a unor măsuri de creştere economică şi stimulare a investiţiilor, potrivit unui comunicat al Senatului.

            Cele două parţi şi-au exprimat preocuparea pentru realizarea unor modificări constituţionale şi a unor reforme privind activitatea parlamentară, menite să întărească prestigiul Parlamentului şi să consolideze democraţia.

            Crin Antonescu a vorbit despre tradiţia sistemului bicameral în România, sistem care se doreşte a fi menţinut în continuare, menţionând totodată faptul că anul viitor Senatul României va sărbători 150 de ani de la constituire, prilej cu care vor fi invitaţi şi oaspeţi din străinătate.

            A fost salutată cooperarea excelentă la nivelul ministerelor de interne român şi italian în combaterea infracţionalităţii în rândul cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Italiei, cooperare care reprezintă un model şi pentru alte state europene.

            Preşedintele Senatului italian a subliniat, la rândul său, că românii din Italia sunt bine integraţi, menţionând necesitatea unei delimitări clare între cetăţenii de origine română care contribuie la progresul social în Italia şi anumite cazuri individuale care au creat anumite probleme în relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

            Preşedinte Pietro Grasso a reafirmat sprijinul Italiei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, subliniind rolul important pe care ţara noastră îl are în cadrul Uniunii Europene şi în regiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.