Acasă Politic Bucureşti: Experţii NATO în Sănătate, Alimentaţie şi Agricultură se instruiesc la Bucureşti

Bucureşti: Experţii NATO în Sănătate, Alimentaţie şi Agricultură se instruiesc la Bucureşti

DISTRIBUIȚI
nato

nato124681 – 05122013 – În perioada 4-6 decembrie 2013, la Bucureşti se desfăşoară lucrările Seminarului Grupului NATO întrunit de experţi în Sănătate, Alimentaţie şi Agricultură” – JHFAG, în cadrul Programului de Instruire şi Exerciţii de Managementului Crizelor, pentru perioada 2013-2017.

            Scopul evenimentului este acela de a contribui la dezvoltarea capabilităţilor de planificare civil-militare ale NATO în domeniul sănătăţii, alimentaţiei si agriculturii, în baza direcţiilor stabilite prin Conceptul Stategic NATO din 2010 şi pe baza sarcinilor prevăzute în Declaraţia Summitului NATO de la Lisabona.

            Ca obiective, seminarul vizează familiarizarea participanţilor cu aspectele strategice si geo-politice ale zoonozelor şi cu potenţialele consecinte ale acestora pentru mediul de securitate. De asemenea, se va urmării identificarea posibilităţilor de a îmbunătăţii capacitatea grupului JHFAG de a asista atât autorităţile naţionale cât şi autorităţile militare NATO şi de a îmbunătăţii cooperarea civil-militară. Un al treilea obiectiv vizieaza elaborarea de recomandări privind acţiuni concrete prin care grupul JHFAG poate contribui la priorităţile NATO, precum elaborarea de standarde minime şi ghiduri orientative pentru autorităţile naţionale, elaborate pe baza bunelor practici identificate de Aliaţi si Parteneri.

            La seminar participă 62 de experţi din 20 de state aliate (Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia România şi USA) şi partenere (Armenia, Azerbaidjan, Elveţia, F.Y.R.O.M., Sebria, Tunisia şi Ukraina).- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.