Acasă Politic Bucureşti: Numărul bucureştenilor muşcaţi de câini comunitari a scăzut la jumătate

Bucureşti: Numărul bucureştenilor muşcaţi de câini comunitari a scăzut la jumătate

DISTRIBUIȚI

124638 – 04122013 – Primaria Capitalei a prezentat rezultatele planului pentru gestionarea cainilor fara detinator din Municipiul Bucuresti septembrie – noiembrie 2013.  Numarul persoanelor muscate de caini fara detinator s-a redus cu 51% conform datelor prezentate de Institututul Matei Bals.

            Astfel, daca in septembrie – noiembrie 2012, la Institutul Matei Bals se inregistrau 2.290 de persoane muscate de caini fara stapan din Bucuresti, in intervalul septembrie – noiembrie 2013, s-au inregistrat 1.117 de persoane muscate de caini fara stapan din Bucuresti.

            Planul pentru gestionarea cainilor fara stapan din Bucuresti are doua componente majore: stoparea abandonului si reducerea populatiei canine fara detinator si managementul agresiunilor si prevenirea atacurilor, potrivit Primariei Capitalei.

            Stoparea abandonului si reducerea populatiei canine fara detinator se realizeaza prin sterilizarea, microciparea si inregistrarea cainilor cu detinator (pana in prezent au fost sterilizati 3.459 caini cu detinator), dar si prin identificarea cainilor abandonati si sesizarea intitutiilor abilitate (s-au inregistrat 16 cazuri de caini abandonati).

            “Pana in prezent, peste 3.000 de bucuresteni si-au sterilizat cainii, intelegand astfel necesitatea acestui demers, care reprezinta una dintre cele mai umane masuri de solutionare a problemei cainilor fara detinator. In intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie am capturat 4.178 de caini, persoanele fizice au adoptat 1.467 de caini, iar ONG-ul Dogtown a adoptat 1.509 de caini. Avem in curs de adoptie alti 156 de caini”, a declarat coordonator al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu:

            In ceea ce priveste verificarea adoptiilor, sectoarele 3,4,5 si 6 au finalizat verificarile, inregistrandu-se un total de 86 de cazuri neconforme, iar sectoarele 1 si 2 nu au demarat nici pana in prezent actiunile de verificare.

            Totodata, ASPA continua actiunile de capturare a haitelor si cainilor agresivi si capturarea cainilor din zonele cu trafic intens (unitati de invatamant, spitale, institutii publice, parcuri, piete si centre comerciale).

            Primaria Capitalei, prin ASPA, a pus la dispozitie nr. de telefon 021.9844(tarif normal) pentru reclamatii caini agresivi de pe domeniul public si numarul de telefon gratuit pentru adoptii 0800.800.877. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.