Acasă Politic Bucureşti: PSD: Totul sau nimic

Bucureşti: PSD: Totul sau nimic

DISTRIBUIȚI

  124553 – 01122013 – Liderii PSD fac tot mai multe calcule privind oportunitatea ruperii USL, dar și pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale. Surse din interiorul PSD au explicat care este scenariul de care se tem cel mai tare social-democrații. ”Calcule și intenții sunt, nu asta e problema, dar deocamdată

nu-i momentul. Ruperea USL acum ar însemna instabilitate politică, dar mai ales faptul că PSD ar deconta singur eventualele costuri ale unei ierni grele”, susțin surse din PSD. Calculele social-democraților nu se fac pentru majoritatea de după ruperea USL, pentru că asta este deja asigurată. Cu UDMR sau fără UDMR, PSD poate rămâne singur la guvernare în orice situație. ”Priviți problema altfel: dacă pierde Ponta în fața unui Antonescu susținut de toți ceilalți, în frunte cu Băsescu? Pentru PSD ar fi un dezastru total”.

Social-democrații iau în calcul alte cazuri în care, după alegerile prezidențiale se formează noi majorități politice în jurul noului președinte. Astfel, www.pesurse.ro susţine că PSD încearcă să pună la punct un scenariu în care să câștige tot: președinte, premier și majoritate solidă în Parlament, dar și în teritoriu. ”Dacă-l aruncăm pe Ponta în focuri și pierdem? E un scenariu de coșmar, negru. Ce a fost în 2009 după ce a pierdut Geoană, stai să vezi ce va fi acum, că situația e cu totul diferită, iar Antonescu nu va ierta nimic”.

Aceleași surse indică faptul că PSD-iștii așteaptă primăvara politică, dar mai ales alegerile europarlamentare. Dacă PSD obține un scor în jurul procentului de 45%, atunci USL se poate rupe, iar un candidat propriu la prezidențiale are șanse, mai ales dacă Victor Ponta își păstrează actualul capital de imagine.

Astfel, Victor Ponta nu-și anunță, acum, candidatura la prezidențiale, dar primăvara politică va fi decisivă pentru PSD, fiind vorba de un scenariu doar în alb sau negru: se câștigă sau se pierde tot. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.