Acasă Politic Bucureşti: Tăieri masive din bugetul Capitalei

Bucureşti: Tăieri masive din bugetul Capitalei

DISTRIBUIȚI

125004 – 18122013 – Primaria Capitalei are un buget cu circa 648 milioane de lei mai mic decat cel estimat la inceputul anului, potrivit consilierilor PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul de rectificare bugetara se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu de miercuri, insa proiectul

nu este pe site-ul Primariei in dezbatere publica, asa cum prevede legea. Potrivit consilierilor PDL, citati de Hotnews.ro, cele 648 milioane de lei se taie de la Cultura, Asistenta Sociala, Spitale, Investitii si gestionarea cainilor fara stapan, de unde se iau circa 9 milioane din cele 18 alocate la inceputul anului.

            Bugetul estimat la inceputul anului in 2013 a fost de 4,3 miliarde lei. Consilierii PDL spun ca aceasta situatie dezastruoasa este cauzata de faptul ca primaria nu isi valorifica cum trebuie patrimoniul si nu atrage fonduri europene.

            „In primii 2 ani ai primului mandat al lui Sorin Oprecu ramaneau nefolositi in medie 400 de milioane de lei pe an. Din 2011 Sorin Oprescu, deranjat de atentia stricta a Consiliului General pe partea de cheltuieli a practicat o politica dezastruoasa de umflare a veniturilor. Aceasta politica ii permitea primarului general sa faca la inceputul anului cheltuielile care il interesau, pentru ca mai apoi, in decembrie, constatind ca nu s-au realizat veniturile sa oblige consiliul general la o rectificare bugetara in minus. Asa am fost obligati sa rectificam in minus, in 2011 – 207 milioane de lei, in 2012 – 350 milioane de lei, iar astazi suntem obligati, la sfirsitul anului 2013, sa taiem, nu mai putin de, 648 milioane lei. Adica peste 147 de milioane de euro”, a declarat consilierul PDL, Mircea Raicu.

            Acesta spune ca in decembrie 2013, investitiile au ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii ani, iar serviciile publice caldura si transportul in comun se afla practic in faliment. „Astfel, RATB inchide anul cu datorii de peste 67 milioane de lei, iar RADET cu datorii care au depasit 550 milioane de euro”, mai spune Mircea Raicu.

            Consilierii PDL spun ca l-au atentionat pe Sorin Oprescu ca bugetul propus la inceputul anului este nerealist, dar acesta nu a ascultat.

            „Aceste recitificari in minus inseamna de fapt taieri ale bugetului, mai ales in zona investitiilor si a serviciilor publice (caldura si transport), ceea ce a pus si pune in pericol functionarea normala a orasului. An de an, atunci cand s-a votat bugetul, PDL Bucuresti i-a atras atentia Primarului General ca banii propusi de el in buget nu exista. Sorin Oprescu nu a ascultat si a mers mai departe umflind bugetul si facind cheltuieli care nu reprezentau prioritati pentru oras, iar de multe ori nu erau necesare”, a mai declarat Mircea Raicu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.