Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu acuză majoritatea parlamentară de continuarea loviturii de stat

Bucureşti: Traian Băsescu acuză majoritatea parlamentară de continuarea loviturii de stat

DISTRIBUIȚI

124811 – 11122013 – Presedintele Traian Basescu il acuza pe premierul Victor Ponta ca s-a deplasat la Johannesburg in ziua in care Parlamentul a avut pe ordinea de zi modificarile Codului Penal pentru a nu-si asuma raspunderea acestei decizii.

            „A fost programata aceasta grea lovitura pentru statul de drept intr-o zi cand prim-ministrul nu era in tara. Se vede stilul premierului de a spune ca nu stie. A stiut foarte bine despre modificarile la Codul Penal. Si el, si Crin Antonescu. Macar Crin Antonescu a argumentat de ce. Premierul, in stil absolut personal, de neasumare a raspunderii, s-a aflat azi (marti – n. r.) la Johannesburg”, a declarat seful statului, marti seara, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

            Intrebat daca il va invita pe premier la o discutie pe tema modificarilor aduse Codului Penal, presedintele a cnfirmat aceasta posibilitate.

            Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor au introdus, marti, noi amendamente la Codul Penal prin care scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, parlamentarii si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de ANI sau DNA.

            In ce priveste Legea amnistiei, aceasta a fost scoasa de pe ordinea de zi, deoarece PNL nu a vrut sa voteze alaturi de PSD.

            Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, o scrisoare presedintelui Senatului, Crin Antonescu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cerandu-le sa „vegheze la buna functionare a autoritatilor publice”. Totodata, le-a cerut deputatilor sa respinga legea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.