Acasă Politic Crin Antonescu la Chişinău: „Ne leagă foarte multe lucruri: Sperăm să ne...

Crin Antonescu la Chişinău: „Ne leagă foarte multe lucruri: Sperăm să ne lege şi mai multe”

DISTRIBUIȚI
antonescu_-_corman

antonescu_-_corman124656 – 04122013 – Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în această perioadă la Chişinău, la invitaţia omologului său. Discuţiile au vizat în principal obiectivele

pe care Republica Moldova le are în vedere pentru perioada imediat următoare, în cadrul procesului de integrare în Uniunea Europeană, precum şi modalităţi concrete de cooperare în plan bilateral, în vederea susţinerii acestui parcurs, potrivit unui comunicat primit de la biroul preşedintelui Senatului.

Crin Antonescu şi exprimat bucuria de a realiza această vizită într-un moment de succes, după parafarea de către Republica Moldova, a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, reafirmând totodată sprijinul total al întregii clase politice din România, al instituţiilor sale, astfel încât, prin acţiuni şi proiecte concrete, în domeniul economic, social, al educaţiei, Republica Moldova să parcurgă cât mai rapid procesul de integrare.

            A fost discutate şi priorităţile stabilite în planul cooperării interparlamentare, în cadrul Comisiei comune pentru integrare europeană şi la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate, oportunităţile pe care această cooperare le oferă în vederea implementării de către Republica Moldova a legislaţiei comunitare.

            ”Ne leagă foarte multe lucruri în trecut. Speranţa noastră este ca în viitor să ne lege şi mai multe lucruri”, a spus preşedintele Senatului.

            ”Proiectul nostru în relaţiile cu Republica Moldova este acela al unui parteneriat şi al unei susţineri puternice privind opţiunea europeană a Republicii Moldova”, a adăugat Crin Antonescu.

            Igor Corman a subliniat că Republica Moldova are două obiective clare pentru anul 2014: semnarea Acordului de Asociere şi liberalizarea regimului de vize şi chiar dacă contextul alegerilor europarlamentare de viitor şi al alegerilor parlamentare din Republica Moldova nu este unul simplu, Executivul şi Parlamentul de la Chişinău urmăresc cu multă atenţie implementarea unui plan de acţiune care să conducă la atingerea acestui obiectiv. În acest sens, sprijinul statelor membre, al României în special, este unul foarte important, mai ales în perioada următoare.

            Partea moldoveană a vorbit şi despre necesitatea unei abordări realiste şi pragmatice a relaţiilor dintre cele două ţări, despre importanţa dezvoltării, în continuare a proiectelor în plan economic, sectorial şi regional, între judeţele din estul României, respectiv raioanele din partea de vest a Republicii Moldova.

            A fost convenită stabilirea unei agende de lucru a Comisiei comune pentru integrare europeană din Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, astfel încât, începând din luna februarie a anului viitor, sa aibă loc consultări periodice.

            Preşedintele Senatului României efectuează se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia omologului său moldovean.

            La întrevederea oficială cu Igor Corman au mai participat Florin Constantinescu, vicepreşedintele Senatului României şi co-preşedinte al Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, deputatul Florin Alexe şi Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Senatului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.