Acasă Politic Chişinău: Donaţie de calculatoare din partea României pentru şcolile de grafie latină...

Chişinău: Donaţie de calculatoare din partea României pentru şcolile de grafie latină din Transnistria

DISTRIBUIȚI
crin-antonescu_-__maia_sandu

crin-antonescu_-__maia_sandu124706 – 06122013 – Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut, joi, la Chişinău, o întrevedere oficială cu Maia Sandu, ministrul Educaţiei din Republica Moldova. Discuţiile au vizat, în principal, reformarea sistemului de educaţie din Republica Moldova

şi continuarea schimbului de experienţă în vederea implementării cu succes a măsurilor de reformă. Există un interes reciproc pentru finalizarea, la începutul anului următor, a acordului de cooperare la nivelul celor două ministere, fiind avute în vedere schimburile de experienţă între profesori de limba română, adaptarea programei şcolare, creşterea mobilităţii la nivelul cursurilor universitare, precum şi iniţierea de programe prin care să se coordoneze activităţile de cercetare ştiinţifică la nivel universitar.

            Preşedintele Senatului a reafirmat că există o maximă deschidere pentru a dezvolta, în continuare, această cooperare, cu impact atât asupra domeniului educaţional, cât şi în zona economică.

            Ministrul Educaţiei din Republica Moldova a mulţumit României pentru donaţiile de carte destinate elevilor şi copiilor de vârstă preşcolară, acestea venind în sprijinul însuşirii corecte de către copii şi tineri a limbii române.

            După întrevederea cu ministrul Educaţiei din Republica Moldova, la sediul ambasadei României de la Chişinău, a fost făcută o donaţie de calculatoare pentru şcolile de grafie latină din Transnistria, în prezenţa directorilor acestor şcoli. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.