Acasă Politic Şeful ANI, în schimb de experienţă la Washington

Şeful ANI, în schimb de experienţă la Washington

DISTRIBUIȚI

124721 – 06122013 – O delegație a Agenției Naționale de Integritate (ANI) condusă de președintele instituției, Horia Georgescu, vizitat Statele Unite ale Americii pentru întâlniri oficială la Washington cu omologi din cadrul instituțiilor cu rol în prevenirea sau combaterea corupției și a celor însărcinate cu asigurarea climatului

de integritate publică în SUA dar și cu alți înalți reprezentanți din administrația americană.

            Cu această ocazie, Horia Georgescu a fost primit la Casa Albă de directorul afacerilor pentru Europa Centrală și de Est din cadrul National Security Staff – Executive Office of the President (fostul Consiliu Național de Securitate al SUA), potrivit unui comunicat al ANI.

            Președintele ANI a fost primit și la Departamentul de Stat al SUA de către directorul Biroului de Afaceri pentru Sudul și Centrul Europei (Office of South Central European Affairs), adjunct ad-interim al asistentului secretarului de stat pentru Europa Centrală și de Est.

            Cu ocazia celor două întrevederi, au fost abordate o serie de teme generale și specifice referitoare la progresele și rezultatele ANI, statul de drept, reforma în domeniul justiției, precum și despre provocările aflate în fața Agenției și realizarea obiectivelor sale. Un accent special în cadrul discuțiilor a fostpus pe stabilitatea legislativă și menținerea cadrului instituțional.

            Pe parcursul vizitei, președintele ANI s-a întâlnit și cu reprezentanți ai diviziei financiare din cadrul Secret Service, ai fiscului american, ai Departamentului de Justiție și ai Biroului de Politică a Informației, precum și cu președintele Centrului de Analiză pentru Politică Europeană – CEPA , think-thank cu sediul la Washington, care are ca misiune studiul politicilor adoptate de țările din centrul și estul Europei.

            Cu ocazia vizitei la Washington, președintele Agenției a avut o întâlnire de lucru cu directorul Biroului de Etică din cadrul Guvernului SUA, una din instituțiile omoloage ANI. În cadrul întrevederii, oficialii celor două instituții și-au exprimat convingerea că procesul de cooperare va continua în scopul schimbului de bune practici în materia asigurării celor mai bune standarde de integritate.

            Scopul acestor întâlniri a constat în schimbul de experiență cu reprezentanții instituțiilor menționate pe teme privind metodele eficiente de prevenire și combatare a conflictelor de interese sau a averilor nejustificate, investigații financiare și analiză a datelor, instrumente informatice cu scopul prevenirii și combaterii corupției, cooperare internațională și pregătire profesională.

            Vizita în SUA a fost realizată cu sprijinul Ambasadei României la Washington. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.