Acasă Politic Şeful diplomaţiei române va cere Ucrainei să respecte libertatea de întrunire şi...

Şeful diplomaţiei române va cere Ucrainei să respecte libertatea de întrunire şi de expresie

DISTRIBUIȚI

124673 – 05122013 – Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, va participa, în zilele de 5 şi 6 decembrie 2013, la Kiev, la cea de-a XX-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

            Reuniunea de la Kiev va marca încheierea Preşedinţiei-în-Exerciţiu ucrainene a OSCE. Statele participante OSCE urmează să adopte o serie de decizii şi declaraţii pe teme de actualitate aflate pe agenda celor trei dimensiuni ale OSCE – politico-militară, economică şi de mediu, umană.

            Pentru delegația română, participarea la Consiliul Ministerial de la Kiev va oferi o oportunitate politică importantă pentru promovarea viziunii și poziției României asupra unor subiecte de interes prioritar pe agenda OSCE, cu accent pe problematica soluționării conflictelor înghețate din spațiul OSCE, potrivit unui comunicat al MAE.

            Ministrul român al Afacerilor Externe va aborda evoluțiile recente din Ucraina din perspectiva importanței cruciale a respectării angajamentelor asumate la nivel internațional, inclusiv în privința libertății de întrunire și de expresie, încurajând identificarea unei soluții pașnice și restabilirea dialogului între toate părțile implicate.

            Participarea la Consiliul Ministerial OSCE va oferi prilejul pentru organizarea unor întrevederi bilaterale ale ministrului român cu omologi din statele participante și cu înalți oficiali OSCE.

            OSCE reprezintă cel mai extins for politic în domeniul securităţii, atât din punctul de vedere al spaţiului geografic acoperit, cât şi al abordării de o manieră cuprinzătoare, a conceptului de securitate.

            Consiliul Ministerial al OSCE este principalul eveniment anual al Organizaţiei, care reuneşte miniştri de externe și înalţi oficiali din cele 57 de State participante ale OSCE, reprezentanţi ai statelor partenere OSCE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.