Acasă Politic Vaslui: Asalt al forţelor de ordine la Pungeşti

Vaslui: Asalt al forţelor de ordine la Pungeşti

DISTRIBUIȚI
scandal-la-pungesti

 scandal-la-pungesti124569 – 02122013 – Localnicii din localitatea vasluiană Pungeşti susţin că jandarmii i-au bătut crunt duminică.  De partea cealaltă, reprezentanții Jandarmeriei spun că nu a fost o intervenție în forță și că au acționat așa cum ar fi trebuit, potrivit B1 Tv.

            Scandalul a pornit după ce localnicii ar fi blocat un drum de acces, nemulţumiţi că reprezentanţii companiei Chevron vor să instaleze utilajele de explorarea gazelor de şist.

            De altfel, compania americană a confirmat faptul că a reluat lucrările în zonă. Localnicii susţin că 40 dintre protestatari au fost duşi la Poliţie, în timp ce reprezentanţii Jandarmeriei spun că ar fi vorba de doar 7 persoane.

            Localnicii spun că jandarmii au venit în număr mare și au recurs la violență.

„Au venit în tabăra care este pe terenul unui sătean și au început să lovească cu bastoanele. Au venit cu utilajele să monteze sonda sau nu știu exact niște utilaje de la Chevron”, a declarat Dan Albu, unul dintre protestatari.

            „Ne-am așezat în genunchi să nu treacă peste noi. Au început să ne lovească să ne dea jos să ne calce, erau pregătiți oamenii . Am căzut, am luat și eu picioare, mi-am ferit doar capul. A ieșit cu îmbrânceli și cu violență, mi-am apărat capul, nu mai știu, m-am trezit târâtă spre dubă și aruncată acolo”, a declarat, la rândul ei, Zina Domițean.

            „Am fost luat în dubă, târât, lovit de jandarmi pe stradă. În  mașină m-a pus cu capul jos și șoferul mi-a dat un pumn după cap. Ei au măturat tot ce a fost în cale, cam de la un kilometru jumătate – doi kilometri”, a declarat Dinu Turcu, protestatar.

            Reprezentanții Jandarmeriei susțin contrariul și spun că doar și-au făcut treaba, că nu a fost o intervenție în forță. „Peste 100 de persoane au blocat drumul judeţen şi au avut un comportament ostil, iar jandarmii au acţionat pentru deblocarea căii de acces. Şapte persoane au fost duse la Poliţia Vaslui. Este normal ca jandarmii să acţioneze pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, fiind o zonă specială”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan.

            Totodată, reprezentanţii Jandarmeriei spun că o maşină a instituţiei a fost avariată de protestatari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.