Acasă Politic Bucureşti: Experiment pentru revenirea în ţară a 80 de famili de romi...

Bucureşti: Experiment pentru revenirea în ţară a 80 de famili de romi din Franţa

DISTRIBUIȚI
Bogdan_Tohneanu

125592 – 23012014 – Secretarul de stat în M.A.I. Bogdan Tohăneanu şi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice Codrin Scutaru l-au primit miercuri pe directorul general al Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Yannick Imbert.

La întrevederea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, oficialul francez a fost însoţit de ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, şi de directorul Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare în România, Hossein Mokry.

În cadrul întâlnirii au fost purtate discuţii privitoare la stadiul implementării acordului-cadru încheiat între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne şi Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare. Documentul, instituit cu titlu experimental la finalul anului 2012, prevede sprijinirea, cu ajutorul Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, a familiilor de cetăţeni români de etnie romă revenite din Franţa.

            Totodată, discuţiile dintre cele două părţi au vizat şi modul de implementare a unui proiect experimental ce se adresează unui grup ţintă de 80 de familii de cetăţeni români aparţinând minorităţii romilor, domiciliaţi în judeţele Alba, Bihor, Dolj, Mehedinţi şi Timiş, care doresc să revină din Franţa pentru a se restabili pe teritoriul României. Acestea urmează să beneficieze de un ajutor de reinserţie pentru a pune în aplicare un proiect de reinserţie socială şi economică.

În acelaşi context, oficialii au evocat buna colaborare avută până în prezent şi au exprimat determinarea autorităţilor din România şi Franţa de a continua acţiunile întreprinse în vederea incluziunii cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor.

Totodată, cele două părţi au convenit încheierea unui protocol adiţional prin care să fie extinsă sfera de aplicare a acordului-cadru şi să fie prelungită durata acestuia, în contextul în care prezentul document ar urma să expire în luna septembrie 2014. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.