Acasă Politic Bruxelles: Adio fonduri europene pentru statele care încalcă valorile UE

Bruxelles: Adio fonduri europene pentru statele care încalcă valorile UE

DISTRIBUIȚI

125381 – 14012014 –  Comisia de Libertăți Civile din Parlamentul European a aprobat, marți, o rezoluție potrivit careia Comisia Europeană trebuie să facă imediat un sistem de monitorizare a tuturor statelor membre privind respectarea valorilor UE și a criteriilor de accedere în UE,

transmite B1 Tv.

Potrivit unui material publicat de Parlamentul European, Comisia Europeană trebuie să instituie imediat un nou sistem de monitorizare a criteriilor de aderare, cunoscute sub numele de “Criteriile de la Copenhaga”, în mod regulat și într-o manieră obiectivă.

Acest nou mecanism Copenhaga va servi pentru a fixa indicatori, recomandări și sancțiuni precum înghețarea fondurilor europene pentru țările care nu respectă aceste criterii.

Pentru a preveni încălcarea valorilor UE pe termen lung, Parlamentarii europeni cer crearea unei Comisii Copenhaga, formată din experți la nivel înalt specializati în drepturi fundamentale.

Rezoluția Comisiei pentru Libertăți Civile din PE va fi supusă votului în plen la sesiunea de la Strasbourg, în perioada 24-27 februarie a.c. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.