Acasă Politic Bucureşti: Gabriel Oprea preia conducerea Internelor ca interimar

Bucureşti: Gabriel Oprea preia conducerea Internelor ca interimar

DISTRIBUIȚI

125605- 23012014 – Vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea Ministerului de Interne, dupa demisia liberalului Radu Stroe, a anuntat premierul Victor Ponta. „Am vorbit cu presedintele tarii si am facut propunerea ca, pe o perioada de un interimat, vicepremierul Gabriel Oprea

sa asigure conducerea Ministerului de Interne. Am discutat si cu domnul Crin Antonescu si, in jurul datei de 1 februarie, vom avea propunerea pentru numirea unui nou minsitru de Interne”, a declarat Victor Ponta,

intr-o conferinta de presa la sediul Guvernului.

Totodata, prim-ministrul a explicat ca in cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare se va propune modificarea sistemului de coordonare a institutiilor publice in acest tip de situatii.

Astfel, potrivit premierului, „in mod sigur vor exista doua tipuri de comisii, de comitete de urgenta”. Una dintre ele se va referi la intemperii naturale, iar responsabilitatea va fi a ministrului pentru Dezvoltare Regionala si Administratie Publica, si a autoritatilor locale.

Cea de-a doua se refera la situatii de urgenta, urmand sa fie organizata sub conducerea vicepremierului pentru siguranta nationala, iar institutiile „trebuie sa functioneze mult mai bine”.

Liberalul Radu Stroe si-a anuntat, joi, demisia de la conducerea Ministerului de Interne, la patru zile de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, soldata cu moartea a doua persoane – pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

Stroe a precizat ca a facut acest gest in semn de onoare si respect fata de subalternii din MAI care au depus eforturi pentru a duce la bun sfarsit operatiunea de localizare si salvare a victimelor tragediei aviatice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodata, ministrul demisionar a subliniat ca se va demonstra „in foarte scurt timp” cine sunt adevaratii responsabili, in niciun caz cei din MAI. – PROMPT MEDIA  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.