Acasă Politic Bucureşti: Ofiţer de la Administraţia Penitenciarelor, în conflict de interese

Bucureşti: Ofiţer de la Administraţia Penitenciarelor, în conflict de interese

DISTRIBUIȚI

125548 – 21012014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul Cristinei Manuela Ungureanu, ofițer specialist în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANI, Cristina Manuela Ungureanu nu a respectat dispozițiile Legii 161/2003, potrivit cărora „Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: […] interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice. În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștință”.

În fapt, Cristina Manuela Ungureanu a participat în calitate de membru în comisia de evaluare a ofertelor depuse la procedura de achiziție, prin cerere de oferte, în vederea atribuirii unui contract de lucrări la Penitenciarul Tulcea – Secția Chilia Veche. La ședința comisiei în cadrul căreia au fost deschise ofertele depuse în vederea atribuirii contractului de achiziție publică, a participat și S.C. Damami International S.R.L. (soțul persoanei evaluate fiind asociat în cadrul acestei societăți comerciale), în calitate de ofertant / candidat.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.