Acasă Politic Bucureşti: PDL: Guvernul putea utiliza fonduri europene pentru deszăpezire în loc să...

Bucureşti: PDL: Guvernul putea utiliza fonduri europene pentru deszăpezire în loc să sifoneze bani publici

DISTRIBUIȚI

125718 – 29012014 – Deputatul Alexandru Nazare, vicepreședintePDL, atrage atenția că Guvernul USL avea disponibile încă din 2012 fonduri europene pentru utilaje de deszăpezire astfel încât banii publici să nu fie direcționaţi către firmele clientelei departid.

Alexandru Nazare susţine că în primăvara anului 2012, după experiența acelei ierni grele în care foarte mulți români au avut de suferit în urma acțiunilor îndelungate de deszăpezire, Guvernul a obținut acordul de principiu al Comisiei Europene astfel încât și CNADNR și CFR să își poată achiziționa din fonduri europene nerambursabile utilaje proprii, moderne,  cu care să efectueze aceste operațiuni.

“În urma discuțiilor cu oficialii Comisiei Europene a rezultat că vor putea fi finanțate utilaje care să acționeze pe rețele europene de drumuri și pe căile ferate, precum și pe căile navigabile, iar Ministerul Transporturilor urma să transmită o analiză detaliată asupra tipurilor de utilaje, distribuția acestora și condițiile meteorologice anuale. Numai în cazul drumurilor, la o primă evaluare, CNADNR estima un necesar de  42,5 milioane euro pentru achiziţionarea acestor utilaje, sume care ar fi trebuit acoperite din fonduri europene nerambursabile. Din păcate însă acest proiect a fost abandonat de puterea USL, chiar dacă și raporturile Curții de Conturi demonstrează clar că ar fi mult mai eficient ca deszăpezirea să se facă în regie proprie și nu cu subcontractori”, a declarat Alexandru Nazare. El spune că anul trecut ministrul Fenechiu îi răspundea la o interpelare pe acest subiect, contrazicându-se în același document, afirmând ba că nu se pot finanța, ba că proiectul este în analiza Comisiei. “De fapt USL nu a avut niciodată intenția să utilizeze fonduri europene gratis pentru acest proiect, fiind mult mai avantajos să acorde prin încredințare directă contracte de sute de milioane firmelor de casă ale liderilor săi”, spune fostul ministru al transporturilor.

Alexandru Nazare solicită, în numele PDL, miniștrilor Șova și Mănescu să reia de urgență acest proiect și să solicite finanțare de la Comisia Europeană pentru utilaje de deszăpezire astfel încât să se închidă o dată pentru totdeauna acest robinet prin care se scurg banii de la bugetul de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.