Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele Băsescu refuză semnarea memorandumului cu FMI

Bucureşti: Preşedintele Băsescu refuză semnarea memorandumului cu FMI

DISTRIBUIȚI

125596 – 23012014 – Presedintele Traian Basescu i-a anuntat pe reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) ca nu va semna niciodata un memorandum care include masura privind majorarea accizei la carburanti.

Conform unor surse citate de Digi 24, presedintele conditioneaza semnarea documentului de eliminarea accizei suplimentare de 7 centi pe litrul de carburant.

Analistul economic Razvan Orasanu a precizat la Digi 24 ca, in lipsa semnarii documentului de catre presedinte, exista fie posibilitatea ca acordul sa pice in integralitate, fie ca Guvernul sa vina cu o noua masura de taxare care sa acopere echivalentul veniturilor care s-ar fi acoperit din acciza suplimentara.

Seful statului a refuzat sa semneze memorandumul care incheia evaluarea derulata la sfarsitul anului trecut de FMI, nefiind de acord cu introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti.

In decembrie presedintele a anuntat ca va explica FMI erorile legate de cresterea accizei la carburanti. Astazi, presedintele Traian Basescu s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.