Acasă Politic București: Premierul Ponta, cercetat de DNA în două dosare

București: Premierul Ponta, cercetat de DNA în două dosare

DISTRIBUIȚI

125443 – 16012014 – Premierul Victor Ponta este cercetat de DNA intr-un dosar privind implicarea in incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007 – 2011, se arata in raportul Inspecției Judiciare. De asemenea, exista un dosar asemanator in cazul Complexului Energetic Rovinari.

Potrivit raportului, citat de Hotnews, este vorba de dosarul 122/P/2012 privind pe Victor Ponta fiind anchetata efectuarea de cheltuieli de catre persoane cu functii de conducere din cadrul CE Rovinari, in perioada  2006-2011, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii. Dosarul a fost inregistrat initial la Biroul Teritorial Tg-Jiu pe 22 iulie 2011, fiind preluat de structura centrala pe 4 aprilie 2012. Ultimul act de cercetare este raportul specialistilor din 18 decembrie 2013. In dosarul privind Complexul Energetic Turceni, nr.123/P/2012, Victor Ponta este cercetat tot de structura centrala incepand cu 4 aprilie 2012. Initial s-a aflat la Serviciul Teritorial Craiova, sesizarea fiind facuta din oficiu in 12 octombrie 2011. Sesizarea se refera la fapte comise de persoane cu functii de conducere din cadrul complexului in perioada 2007-2011. Ultimul act premergator este din octombrie 2013.

In ambele cazuri este vorba de contracte juridice de milioane ordinul milioanelor de euro. In 2011 a aparut un scandal in presa legat de contractele pe care societatea Sova& Asociatii le-ar fi   incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Potrivit ziarului Adevărul, Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi efectuat un   control in urma caruia ar fi constatat ca Şova&Asociaţii” ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, din zona de influenţă a lui Victor Ponta. Imediat dupa izbucnirea acestui scandal, Dan Şova a respins acuzaţiile ANAF cu privire la ilegalităţile existente în contractele pe care firma sa de avocatură le-a avut cu complexele energetice de la Rovinari şi Turceni. El a calificat drept „total false şi nişte minciuni”, informaţiile de presă care acreditau idea că Victor Ponta ar fi facilitat şi beneficiat de pe urma acestor contracte de asistenţă juridică, potrivit Evenimentului Zilei.

„Într-unul din cazurile pe care le-am avut s-au ivit două dosare de penal, trebuia să lucrăm, era un client foarte mare, privat, trebuia lucrat şi am apelat la serviciile dnului Victor Ponta care ne-a sprijinit timp de 15 luni. (…) Onorariile pentru respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a plătit niciodată în aceste 15 luni către Şova &Asociaţii onorarii sunt 20 de mii de euro pe lună, pentru că cele două dosare penale erau numai una dintre probleme. Asta este marea istorie a colaborării între Şova&Asociaţii şi cabinetul individual Victor Ponta. Să spun că-mi pare rău că am colaborat cu Victor Ponta? Îmi pare foarte bine. Era unul dintre cei mai buni avocaţi de penal atunci când făcea avocatură. Vreau să vă spun că cel pentru care ne-a ajutat, deşi, dintr-o greşeală, era pasibil de închisoare de până la 15 ani a terminat prin a lua un an cu suspendare”, a spunea in 2011 Dan Şova, explicand relatia sa cu Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.