Acasă Politic Bucureşti: Referendum pentru Parlament unicameral odată cu prezidenţialele

Bucureşti: Referendum pentru Parlament unicameral odată cu prezidenţialele

DISTRIBUIȚI
referendum2

referendum2125191 – 06012014 – Presedintele Traian Basescu readuce în prim-planul scenei politice ideea Parlamentului unicameral. Acesta a afirmat că doreste organizarea unui nou referendum pentru Parlament unicameral.

            “Pace si liniste! Ati vazut vreun hot care fura cu zgomot? Cine porneste difuzorul cand iti sparge casa? E visul iliescian”, a comentat presedintele Basescu, luni, la B1 Tv, afirmatia premierului Victor Ponta care sustine ca viitorul presedinte al Romaniei trebuie sa fie un om al pacii si linistii.

            “Eu cred ca viitorul presedinte trebuie sa fie intransigent chiar si cu propriul partid. Nu cred ca garantarea linistii e atributul viitorului presedinte, ci continuarea procesului de reforma, care nu se poate face in liniste. Uitati-va in Parlament. Ce va spune Ponta daca, atunci cand se organizeaza alegerile, emit si decret pentru organizarea referendumului de reconfirmare a Parlamentului unicameral, pentru ca procedurile au fost parcurse? Ca nu e liniste. Nu exclud aceasta posibilitate. La ce s-a ajuns acum depaseste orice imaginatie, și din punct de vedere al valorii Parlamentului – 588 e un numar mult prea mare”, a spus presedintele, adaugand ca referendumul “se poate face in primul tur al prezidentialelor”.

            “Cred ca de data asta romanii i-ar sanctiona grav. Trebuie avuta in vedere varianta organizarii referendumului cand ei sunt la putere, ca sa ii responsabilizeze”, a subliniat Traian Basescu.

Singurul comentariu al premierului pe marginea intenției președintelui de a organiza referendum pentru Parlament unicameral a fost: “Președintele să facă ce dorește” .– PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.