Acasă Politic Bucureşti: Regretele lui Ponta

Bucureşti: Regretele lui Ponta

DISTRIBUIȚI

125376 – 14012014 – Premierul Victor Ponta a confirmat ca a discutat cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pentru a lamuri situatia declansata de declaratiile lui Elmar Brok si reactia oficialilor romani la ele. „Aseara, am avut o discutie cu domnul Martin Schulz, presedintele Parlamentului European,

care m-a sunat pentru a lamuri situatia declansata de declaratiile parlamentarului Elmar Brok si de reactia noastra la ele. Am inteles si am toata increderea, din ceea ce mi-a spus domnul Schulz, ca declaratia lui Elmar Brok a fost, nu stiu, fie gresit inteleasa, fie gresit tradusa in presa romana si ca nu se referea la amprentarea tuturor romanilor in Germania. In aceste conditii, evident ca am spus ca, daca nu se refera si nu vorbea domnul Brok de amprentarea romanilor, evident ca, atunci, si reactia mea este nefericita si regret ca am folosit un cuvant daca acea situatie nu exista. Important pentru mine – si i-am spus si presedintelui Schulz si a fost de acord – este ca nu vom lasa niciodata nesanctionata o pozitie de acest gen impotriva romanilor si apreciez foarte mult ca si Martin Schulz, si alti oameni politici de relevanta europeana au spus foarte clar ca nu este normal si ca nu vor accepta niciodata introducerea unor sisteme antieuropene impotriva romanilor, bulgarilor sau a altora”, a spus Ponta, potrivit Ziare.com.

El a apreciat discutia cu presedintele Parlamentului European ca fiind foarte utila.           

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.

„Imigrantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente”, a spus Brok.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, ca europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil si populist”, care are o gandire „nazista, fascista”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, in deschiderea sesiunii PE, ca declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile si ca va avea o discutie cu seful Guvernului de la Bucuresti pe acest subiect. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.