Acasă Politic București: Un pic de normalitate

București: Un pic de normalitate

DISTRIBUIȚI
Chiper

ChiperȘeful STS, pe făraș

Va lua ființă Comitetul interministerial de intervenție în situații de urgență125563 – 522012014 – Premierul Victor Ponta a primit, miercuri, concluziile preliminare ale raportului privind modul în care instituțiile statului au intervenit după producerea accidentului aviatic. ”Au existat în operațiunea de căutare și salvare deficiențe inacceptabile.

Concluzia pe care o consider importantă: la MAI, Romatsa și STS lucrurile au funcționat inacceptabil de încet”, a declarat prim-ministrul. ”Am decis înlocuirea din funcție a secretarului de Stat Chiper de la MAI, solicitarea către Ministrul Transporturilor pentru înlocuirea directorului general și directorului de operațiuni ROMATSA și voi solicita oficial înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS în acest caz, și, prin decizia CSAT că nu ține de guvern, înlocuirea șefului STS”, a precizat Ponta. ”Consider că aceste reposnabilități trebuie asumate ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate și o funcționare necorespunzătoare. Aceste instituții trebuie să aibă autoritatea necesară pentru a lua măsuri și implicarea necesară”, a subliniat el.

”Există acte normative referitor la accidentele de aviație civilă care stabilesc cine și cum se organizează. Ele nu au funcționat suficient de rapid și bine. Voi înființa comitetul interministerial de intervenție în situații de urgență care va fi coordonat de vicepremier. Va fi implicat Raed Arafat și șeful IGS”, a anunțat Ponta.

”România cheltuie în fiecare an fonduri importante pentru dotarea tuturor structurilor statului care au responsabilități. Indiferent de motive obiective, erori umane, vremea nefavorabilă, consider totuși în baza raportului că intervenția de luni a fost un eșec”, a concluzionat premierul.

Premierul Victor Ponta a mai anunţat că supravieţuitorii accidentului aviatic produs, luni, Munții Apuseni, precum şi persoanele care au intervenit pentru salvarea acestora vor primi decoraţii. „Evident, voi propune decorarea atât a celor cinci supravieţuitori, cât şi a celor care au făcut posibilă identificarea celor cinci şi intervenţia chiar şi la un moment mai întârziat”, a subliniat Ponta. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.