Acasă Politic Cluj: Tragedia aviatică din judeţul Cluj: Pilotul Adrian Iovan şi un medic...

Cluj: Tragedia aviatică din judeţul Cluj: Pilotul Adrian Iovan şi un medic rezident au murit

DISTRIBUIȚI
Adrian_Iovan

125525 – 21012014 – Pilotul Adrian_Iovan si un medic rezident au murit luni si cinci oameni au fost raniti in urma tragediei aviatice de la Cluj. Victimele au asteptat mai bine de sase ore, la aproape 0 grade Celsius. Marti dimineata, echipele de salvatori au reusit sa ii transporte pe raniti la spitalul din Cluj Napoca.

Primii trei supravietuitori au fost adusi pe rand, primul, medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, a ajuns la spital marti in jurul orelor 2.40, iar urmatorii doi la aproape o ora si jumatate diferenta, potrivit Digi 24.

In jurul orelor 4.30, au ajuns la spital si ceilalti doi raniti. Unul a fost transportat cu o ambulanta SMURD de Terapie Intensiva Mobila de la Bihor, iar cealalta victima a ajuns la spital cu o autospeciala SMURD cu echipaj de prim ajutor.

O echipa de specialisti ai Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile se afla la Belis pentru a analiza epava aeronavei.

De ancheta accidentului aviatic se ocupa procurori de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campeni.

Avionul, care avea la bord cadre medicale care se deplasau din Bucuresti la Oradea pentru prelevare de organe necesare unui transplant, a fost nevoit sa reduca din altitudine, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Din primele informatii, neconfirmate oficial, se pare ca din cauza cetii dense aeronava a zburat la mica inaltime si a lovit varful unui brad, ceea ce a dus la producerea accidentului.

Salvatorii au reusit sa ajunga la locul accidentului dupa aproximativ sae ore. Din nefericire, pilotul Adrian Iovan si un medic rezident si-au pierdut vietile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.