Acasă Politic Deputatul Gheorghe Coman, prins

Deputatul Gheorghe Coman, prins

DISTRIBUIȚI
gheorghe_coman1

125232 – 08012014Deputatul PC Gheorghe Coman pe numele caruia fusese emis mandat de arestare preventiva a fost prins marti seara la Urziceni si a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Coman declarase anterior ca se va preda, insa nu stie unde „sa se duca” si trebuie sa isi sune avocatul,

in timp ce aparatorul deputatului a spus ca i-a recomandat acestuia sa mearga acasa, adica in judetul Buzau.

            „O sa ma predau, nu am ce sa fac. Acum sunt pe drum, pe la Urziceni, veneam catre Buzau si am aflat vestea. Nu stiu unde sa ma duc, trebuie sa-mi sun avocatul si sa vad unde ma predau, n-am idee eu cu chestiile astea. Ma predau, nu se pune problema, dar nu stiu unde. Daca vin la Buzau, ma tin astia aici? Sanatate. Dumnezeu e deasupra”, a declarat, marti seara, deputatul Gheorghe Coman.

            La randul sau, avocatul parlamentarului, Bogdan Vlad, a confirmat faptul ca clientul sau nu intentiona sa fuga, in momentul in care a fost prins.

            „I-am dat o sugestie: Mergeti acasa si o sa vina politia acasa sa puna in aplicare mandatul de arestare. A si declarat public ca nu intentioneaza sa fuga, ci sa se predea. Dar cat nu sunt facute formele, nicio unitate de politie nu primeste persoana in arest. Nici vorba de sustragere, de fuga samd. Nici vorba ca domnul deputat sa fuga. Dumnezeule, cum putem sa gandim normal asa ceva?”, a spus avocatul lui Gheorghe Coman.

            Deputatul PC Gheorghe Coman a primit mandat de arestare preventiva marti seara în urma deciziei Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

            Parlamentarul este acuzat de luare de mita si va fi arestat pentru o perioada de 29 de zile.

            Instanta suprema a admis, marti, recursul procurorilor DNA, astfel ca deputatul PC a fost arestat.

            Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a judecat marti recursul procurorilor DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a deputatului Gheorghe Coman, in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

            Avocatii lui Coman au cerut cercetarea acestuia in libertate, fara interdictie de a parasi tara.

            Prins in flagrant de procurori pentru ca a luat mita 3.000 de lei, Gheorghe Coman a primit unda verde pentru arestare preventiva din partea colegilor deputati la aproape 10 zile de la data solicitarii procurorilor, motiv pentru care judecatorii au decis in prima instanta ca trimiterea lui in spatele gratiilor pe motiv ca ar putea distruge probe sau influenta martorii este tardiva.

            Trei judecatori de la instanta suprema au considerat atfel ca parlamenarul poate fi cercetat in libertate, iar marti s-a judecat recursul DNA la aceasta decizie.

           

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.