Acasă Politic Sute de militari la deszăpeziri

Sute de militari la deszăpeziri

DISTRIBUIȚI

Sute_de_militari_la_deszpeziri125708 – 28012014 – Patru sute şi cincizeci de militari ai Ministerului Apărării Naţionale, cu 37 de mijloace tehnice, acţionau, marţi după-amiaza, pentru ajutorarea populaţiei şi înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă. În judeţul Buzău, în zona Vadu Paşii – Mărăcineni, 71 de militari cu 10 autovehicule,

de la Divizia 2 Infanterie, Brigada de Informaţii Militare şi Centrul de Instrucţie pentru Operaţii Speciale, lucrează la deszăpezirea unităţilor de învăţământ şi la degajarea căilor de acces, iar în localităţile Glodeanu, Siliştea şi Cârligu Mic, alţi 48 de militari cu trei autocamioane deszăpezesc drumurile.

            Populaţia din localităţile Făurei, Surdila-Găiseanca, Surdila-Greci şi Viziru, judeţul Brăila, este ajutată de 149 de militari de la Brigada 10 Geniu cu 9 mijloace tehnice cu putere sporită. În Surdila-Greci mai acţionează şi 40 de militari, cu două mijloace tehnice, de la Serviciul Fluvial al Forţelor Navale.

În judeţul Vrancea, la Ciorăşti, 132 de militari cu nouă mijloace tehnice de la Brigăzile 282 Infanterie Mecanizată şi 8 LAROM deszăpezesc căile de comunicaţii.

În judeţul Ialomiţa, la Feteşti, militari ai Bazei 86 Aeriene deblochează căile de acces.

De asemenea, elicoptere IAR 330 Puma de la Baza 90 Aeriană de la Otopeni şi de la Baza 95 Aeriană de la Bacău sunt pregătite să execute misiuni de recunoaştere, cercetare şi evacuare medicală pentru judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea, potrivit unui comunicat al MApN. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.