Acasă Politic Vaslui: Cei 13 grevişti ai foamei de la Pungeşti au renunţat la...

Vaslui: Cei 13 grevişti ai foamei de la Pungeşti au renunţat la această formă de protest

DISTRIBUIȚI
pungest6

125180 – 05012014Cele 13 persoane din Pungeşti, aflate în greva foamei din 24 decembrie 2013 în semn de protest faţă de activitatea desfăşurată în zonă de compania Chevron, au renunţat, sâmbătă, la această formă extremă motivând “abuzurile jandarmilor”, care i-ar fi alungat şi din noua „tabără de rezistenţă”.

            Unsprezece zile a durat greva foamei declanşată în ajunul Crăciunului de o parte dintre protestatarii de la Siliştea-Pungeşti, în semn de nemulţumire faţă de activităţile desfăşurate în zonă de compania Chevron şi a măsurilor de restricţie a circulaţiei impuse de către poliţie în zonă, considerată una de “siguranţă publică”.

   Cele 13 persoane care s-au aflat în greva foamei spun că au renunţat la această formă de protest din cauza “abuzurilor jandarmilor”, care “i-au alungat” şi din noua “tabără de rezistenţă” ridicată pe islazul comunal din Siliştea.

            “Jandarmii au intrat abuziv în tabără, deşi aceasta se afla pe domeniul public, şi au început să ne legitimeze, punându-se chiar şi în dispozitiv. Practic, ne-au alungat de acolo şi, în aceste condiţii, am decis să renunţăm la greva foamei pentru că acasă le-ar fi fost greu oamenilor să menţină această formă de protest. Aici, în tabăra de rezistenţă, ne monitorizam unul pe celălalt şi, în caz de nevoie, am fi apelat la Ambulanţă”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul Mediafax Constantin Pâslaru, unul dintre protestatarii de la Pungeşti.

            Evacuarea noii tabere de la Siliştea s-a făcut în baza unei plângeri făcute la Poliţie de către reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zonă, care, iniţial, le dăduseră acordul verbal protestatarilor pentru a-şi ridica tabăra.

            Un număr de 19 persoane – cinci activişti de mediu şi 14 localnici din comuna Pungeşti – au intrat, pe 24 decembrie 2013, în greva foamei, pe termen nelimitat, şase dintre ei renunţând la câteva zile la această formă de protest. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.