Acasă Politic Argeş: Reţinuţi pentru pentru organizare de lupte între câini

Argeş: Reţinuţi pentru pentru organizare de lupte între câini

DISTRIBUIȚI

126171 – 17022014 – În urma a două percheziţii efectuate în Argeş, au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi bănuiţi că organizau pariuri bazate pe lupte între câini periculoşi.La data de 16 februarie 2014, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş şi Poliţiei oraşului Costeşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat două percheziţii,

pe raza comunelor Bradu şi Suseni, din judeţul Argeş, la locuinţele unor bărbaţi bănuiţi de organizarea de lupte între câini periculoşi, potrivit unui comunicat al IPJ Argeş.

 

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi pregătit câini în scopul organizării luptelor, ar fi participat cu astfel de câini la lupte, ar fi organizat pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine desfăşurate în alte condiţii decât cele prevăzute de normele legale şi ar fi organizat lupte între animale sau cu animale, fapte incriminate de legislaţia în vigoare.

În urma percheziţiilor, la locuinţa unui bărbat, de 26 ani, din Suseni, judeţul Argeş, au fost depistaţi în flagrant doi bărbaţi ai căror câini se luptau într-un ţarc special amenajat în spatele locuinţei.

De asemenea, au mai fost identificaţi trei bărbaţi care intenţionau să organizeze o altă luptă între câini, precum şi alte 24 de persoane care asistau la luptele dintre câini.

Întrucât la sosirea poliţiştilor mai multe persoane au părăsit curtea imobilului şi au fugit pe un câmp din apropiere, pentru prinderea lor au fost trase şase focuri de avertizare în plan vertical.

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 ore.

Câinii de luptă depistaţi au fost predaţi în custodia reprezentanţilor unei asociaţii chinologice din Argeş, până la finalizarea cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.