Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Ministrul Pricopie, la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport

Bruxelles: Ministrul Pricopie, la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport

DISTRIBUIȚI

126348 – 24022014 – Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, participă, luni, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport de la Bruxelles. Miniştrii europeni vor asuma, cu această ocazie, concluziile Consiliului privind măsurile şi politicile pe care statele membre se angajează să le adopte pentru dezvoltarea de competenţe menite să crească nivelul de inovaţie şi de eficacitate ale educaţiei şi formării profesionale, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Ministrul Remus Pricopie va prezenta poziţia României în cadrul uneia dintretemele centrale de dezbatere de la Bruxelles – „Dezvoltarea competenţelor şi sporirea şanselor de angajare în lumina rezultatelor testărilor PIAAC şi PISA”. Ministrul va sublinia relevanţa pe care compentenţele dobândite în şcoală o au pe piaţa forţei de muncă actuale şi va arăta paşii parcurşi de România în această direcţie. Printre măsurile adoptate de MEN se numără formarea profesională la locul de muncă, în cadrul învăţământului profesional şi tehnic, dezvoltarea parteneriatelor cu companiile private şi colaborarea, în acest domeniu educaţional, cu state care au înregistrat performanţe, precum Austria, Germania, Franţa şi Finlanda.

Ministrul Remus Pricopie va informa participanţii la Consiliu despre conferinţa „Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi/sau în programe de formare profesională: provocări comune – soluţii comune”, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 10 – 11 martie 2014, sub egida Guvernului României şi a Comisiei Europene, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.