Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Ilie Sârbu: PSD a semnat deja un protocol cu UDMR

Bucureşti: Ilie Sârbu: PSD a semnat deja un protocol cu UDMR

DISTRIBUIȚI

126374 – 25022014 – Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat marti, la Palatul Parlamentului, ca PSD a semnat deja un protocol cu UDMR. Ilie Sarbu a mai afirmat si ca USD are majoritate si poate guverna si singura, dar a punctat faptul ca se asteapta ca PNL sa ia diseara o decizie, pentru ca „lucrurile sunt in schimbare”, dar trebuie mers „pe baza dialogului si a intelegerii”.

„Trebuie stat la masa cu creionul in mana si trebuie discutat”, a mai considerat Ilie Sarbu, referindu-se la configuratia Guvernului.

Laszlo Borbely, vicepresedintele politic al UDMR, a reactionat imediat si a declarat public ca nu s-a semnat niciun protocol nou, ci este vorba despre cel din 2012, dinainte de formarea Guvernului Ponta II.

„N-avem niciun protocol semnat cu USD. Domnul Sarbu se referea la acel protocol din 2012, cand am avut un protocol semnat cu USL, a semnat domnul Ponta, a semnat si domnul Antonescu, in noiembrie 2012”, a spus Borbely potrivit Ziare.com.

Ulterior, Ilie Sarbu a facut un pas inapoi, confirmand ca la acela s-a referit si el. „A ramas valabil, dar nu s-a concretizat”, a declarat Sarbu, spunand ca acel protocol poate fi renegociat cu UDMR in cazul in care PNL decide diseara sa iasa de la guvernare. „Exact cum spuneati, daca UDMR doreste sa schimbe, daca vin cu alte propuneri, se vor negocia de catre echipa noastra cu echipa lor”, a explicat Ilie Sarbu, reamintind ca fostul protocol prevedea explicit „cooptarea la guvernare a UDMR”, nu doar sprijin parlamentar.

Intrebat care va fi componenta noului Guvern, socrul presedintelui PSD a spus ca Victor Ponta va fi cel care o va prezenta, „daca va fi cazul”. „Daca nu mai e sustinut de UDMR, probabil se vor relua negocierile”, a mai spus Ilie Sarbu, referindu-se la situatia in care UDMR va denunta protocolul semnat in octombrie 2012.

Acesta a reamintit ca potrivit acelui document, UDMR primea doua posturi de ministru, dar nu si unul de vicepremier, pentru ca la momentul acela nu exista decat un singur post de acest fel, pe care urma sa il ocupe Liviu Dragnea.          

Intrebat daca a avut Victor Ponta sau cineva din conducerea PSD o intalnire recenta cu liderii UDMR, Ilie Sarbu a raspuns: „Nu pot sa confirm asta”. „Noi putem sa facem guvern si fara UDMR. E o majoritate fragila, dar e (…) Discutia despre protocol s-a dus tot de la intrebarile dvs”, a batut in retragere liderul senatorilor PSD. Intrebat cand se va stabili noua structura guvernamentala, Ilie Sarbu a precizat: „Discutia se va purta cel mai sigur la CEX (Comitetul Executiv al PSD – n.r.) de luni, cand vom sti cum se impart, cate ministere raman”.

Liderul senatorilor PSD a dat de inteles ca partidul sau este gata sa faca anumite concesii UDMR. „Nu cred ca ne cramponam acum intr-un post sau altul”, a afirmat el, reamintind ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, urma sa revina la Ministerul Culturii, daca UDMR ar fi intrat la guvernare in 2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.