Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta: Ordonanta de reducere a posturilor în administraţie rămâne în...

Bucureşti: Premierul Ponta: Ordonanta de reducere a posturilor în administraţie rămâne în vigoare

DISTRIBUIȚI

125960 – 07022014 – Efectele ordonantei de urgenta care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administratie raman in vigoare, deoarece Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) nu a declarat ordonanta ca fiind neconstitutionala, ci doar unele articole care au fost adaugate prin legea de aprobare, a aratat, joi, premierul Victor Ponta.

„Nimic (nu se intampla – n.r.). Astazi m-am interesat. Stirea aparuta inteleg ca nu era corecta. Nu a fost declarata ordonanta neconstitutionala, ci ceva ce s-a adaugat in legea de aprobare, un articol sau doua articole care s-au adaugat la legea de aprobare la ordonanta, asa incat efectele ordonantei raman”, a mentionat Victor Ponta, potrivit Realitatea Tv.

Ordonanta de urgenta a Guvernului care prevede reducerea posturilor din administratia publica este neconstitutionala, au decis, miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala a admis, astfel, sesizarea de neconstitutionalitate inaintata de 61 de deputati din grupurile parlamentare ale PDL si PPDD.

„Cu majoritate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata si a constatat ca dispozitiile Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor sunt neconstitutionale fata de criticile formulate, raportate la art.115 alin. (6) din Constitutie, potrivit caruia ‘Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica’ „, se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Semnatarii sesizarii precizau ca prin OUG 77/2013 au fost desfiintate, cu unele exceptii, posturile vacante de la ministere, institutii si autoritati publice aflate in subordinea, autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, indiferent de modul de finantare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.