Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu cere să fie “curăţată” “cloaca” de la ASF

Bucureşti: Traian Băsescu cere să fie “curăţată” “cloaca” de la ASF

DISTRIBUIȚI

126256 – 20022014 Presedintele Traian Basescu a cerut, miercuri, demiterea intregii conduceri de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), pe care o acuza de incompetenta.”Cer revocarea imediata a conducerii ASF. ASF e o cloaca unde si-au gasit parcare toti clientii politici. Fie ca vorbim de Rusanu, de Daianu, de Ursache, de sotia domnului Chitoiu, de Dan Mircea Popescu – ce legatura o avea el cu ASF-ul -, fie ca vorbim de doamna Zgonea, de consilierii primului ministru… Toata aceasta cloaca trebuie curatata de la ASF”, a declarat Basescu.

Seful statului a continuat atacul declarand ca situatia de la ASF este un „arbore genealogic al USL”

Cat despre salariile celor din conducere, acesta a precizat ca sunt cele mai mari din lume fata de omologii lor din institutii similare.

„Daca priviti cu atentie la clientela din ASF si la incompetenta, parca ar fi arborele genealogic al USL acest ASF. Ii gasesti cu rude, cu nasi, cu tot, e reprezentativ si pentru clientelism si pentru incompetenta. De aceea cer Parlamentului sa isi ia rolul in serios si sa curete imediat ASF. Se pare ca Rusanu, Daianu si Ursache sunt cel mai bine platiti din lume pentru incompetenta lor. Luand veniturile primite in institutii echivalente nu gasim altii mai bine platiti decat ei. Si niciunul dintre ei nu are competente pe piata de capital. Se puteau gasi oameni care stiu ce se intampla, care sunt fenomenele, care sunt riscurile acestei piete”, a mai spus presedintele.

El a continuat atacul la primii doi oameni din ASF – Rusanu si Daianu.

„Poate o sa spuneti de ce spun de Daianu, ca are o imagine buna. Dar il stiu cand a fost ministru si nu a fost in stare de nimic. Dupa ce s-a dovedit foarte priceput in afacerile personale cu Sima (Cristian Sima, fostul sef al casei de brokeraj WBS Romania, care a fugit din tara dupa ce a pierdut banii mai multor clienti, inclusiv Daniel Daianu, n.red.), a venit sa-si recupereze pierderile la ASF. Il invit sa aiba decenta sa-si recupereze pierderile din alta parte. Rusanu nu are nicio legatura cu piata de capital iar taxele impuse pietei de capital pentru a-si putea sustine salariile pe care si le-au dat sunt nepermise”, a incheiat Basescu acest subiect. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.