Acasă Politic Bucureşti: Vaccinul antigripal, la SRI

Bucureşti: Vaccinul antigripal, la SRI

DISTRIBUIȚI

125999 – 09022014 – Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că a sesizat Serviciul Român de Informaţii pentru a afla în ce împrejurări a fost contaminat serul. 400.000 de doze de vaccin au rămas în depozitele de la Institutul Cantacuzino după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a descoperit că dozele conţineau

o substanţă bacteriană care putea provoca şoc anafilactic.

„Cea mai bună soluție e să fie verificate informațiile. Am informat SRI să ne dea sprijinul în acest sens. Organele de anchetă le va sesiza Curtea de Conturi în clipa în care se vor găsi neregulile”, a spus ministrul.

Eugen Nicolăescu a lăsat să se înţeleagă faptul că producţia de vaccin de la Cantacuzino putea fi sabotată din interior. 

El a arătat că are suspiciuni că șeful laboratorului și-a desfășurat superficial activitatea, iar un alt scenariu ar fi că una dintre centrifuge nu a funcționat timp de o săptămână, timp în care s-ar fi produs contaminarea. SRI este chemat în ajutor pentru a face lumină în aceste informații.

„Am solicitat și unor alte organe ale statului să ne pună la dispoziție unele informații dacă sunt suspiciuni că pe linia de fabricație să se fi întâmplat și lucruri cu rea-voință, avem aceste informații”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Mai mult, ministrul Sănătăţii consideră că cineva încearcă în mod intenţionat să îl scoată ţap ispăşitor în scandalul contaminării vaccinului.  

„Fac o afirmație de natură politică: ce s-a întâmplat ieri (vineri – n. r.) e un atac politic nepermis și îngrozitor de jos. Tot ceea ce am făcut în acest domeniu este probat cu documente, eu nu vorbesc altfel. Le-am spus colegilor mei să facă un dosar cronologic cu toate documentele, nu avem nimic de ascuns”, a afirmat Eugen Nicolăescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o zi în urmă, Eugen Nicolăescu o eliberase din funcţie pe Aurelia Drăghici, directorul Institutului Cantacuzino. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.