Acasă Vest Caras-Severin Bucureşti: Senatorul Iosif Secăşan, urmărit penal

Bucureşti: Senatorul Iosif Secăşan, urmărit penal

DISTRIBUIȚI

127212 – 27032014 – Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de medicul Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, pentru luare de mită, faţă de senatorul Iosif Secăşan pentru complicitate la infracțiunea de dare de mită şi complicitate la infracțiunea de luare de mită, şi faşă de Iova Moza pentru dare de mită.

Ordonanţa de efectuare a urmăririi penale arată că există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, la data de 21 februarie 2014, senatorul Iosif Secăşan, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României, i-a solicitat medicului Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a suspectului Iova Moza, de profesie pădurar.

Solicitarea făcută de Iosif Secăşan a fost acceptată de Sebastian Telbis care a precizat că, într-o primă fază, mai precis pentru șase luni, va încadra persoana în cauză în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti.

Ulterior discuţiei dintre cei doi, Iosif Secăşan a invitat în cabinet persoana supusă evaluării medicale, respectiv pe Iova Moza, context în care acesta din urmă a aşezat pe biroul de lucru al medicului dosarul medical ce conţinea şi un plic ce a fost observat, de îndată, de medicul Sebastian Telbis.

După semnarea deciziei de încadrare în grad de invaliditate de către Sebastian Telbis şi, ulterior momentului în care Iova Moza a părăsit cabinetul, Iosif Secăşan, în prezenţa lui Sebastian Telbis, a verificat conţinutul plicului, observând că era vorba de o sumă de bani.

Ulterior, la finele programului de lucru, medicul Sebastian Telbis a extras din plic și a luat suma de bani neprecizată.

Există însă date și indicii rezonabile obținute pe parcursul efectuării urmăririi penale potrivit cărora, suma primită de suspectul Sebastian Telbis în schimbul eliberării deciziei de invaliditate ar fi de 200 de euro, precizează DNA. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.