Acasă Economic Bucureşti: Ana Birchall cere ca Vasluiul să fie declarat zonă defavorizată

Bucureşti: Ana Birchall cere ca Vasluiul să fie declarat zonă defavorizată

DISTRIBUIȚI

126756 – 11032014 – Deputatul PSD Ana Birchall susţine ca Vasluiul să fie declarat zonă defavorizată pentru a reduce decalajele economice şi sociale dintre acest judeţ şi restul ţării.

Ana Birchall a afirmat în plenul Camerei Deputaţilor că susţine soluţiile financiare care pot scădea povara fiscală pe afacerile din judeţul Vaslui.

„Nu este greu să demonstrezi faptul că judeţul Vaslui reprezintă o zonă defavorizată a României. Din acest motiv consider că vasluienii merită o şansă în plus, atât în atragerea investiţiilor în zonă, cât şi în absorbţia cu prioritate a fondurilor europene”, a declarat deputatul PSD.

„Zero impozit pe profit reinvestit, taxe salariale reduse pentru firmele cu mai mult de 20 de angajaţi şi scăderea TVA-ului la un set de produse şi linii de producţie specifice din agricultură sunt câteva măsuri care, în opinia mea, pot fi oxigenul care să facă diferenţa între o zonă subdezvoltată şi o zonă de creştere sustenabilă”, a subliniat Ana Birchall.

„Consider că avem nevoie de un efort comun şi susţinut al autorităţilor centrale şi locale care să ajute sistemul privat din Vaslui să se dezvolte, în primul rând prin recunoaşterea zonei ca

o zonă defavorizată, în al doilea rând prin crearea instrumentelor necesare pentru absorbţia puternică de fonduri europene în zonă cu scopul de a creşte comunităţile vasluiene şi de a le face sustenabile”, a mai declarat deputatul PSD, Ana Birchall.

Deputatul din Colegiul nr. 5 Vaslui a făcut un apel către investitorii din România, să vină în judeţul Vaslui.

„Le cer investitorilor să vină în judeţul Vaslui şi le garantez că acolo vor găsi o forţă de muncă puternică şi pregătită să aducă profit, acolo vor găsi oameni demni şi muncitori care nu îşi merită imaginea care pe nedrept le-a fost imprimată în ultimii ani. Pentru aceşti oameni avem nevoie de ajutor, printr-o strategie menită să direcţioneze fondurile europene în dezvoltarea judeţului şi prin acordarea de facilităţi fiscale pentru investitori dacă vrem să profităm de potenţialul economic al unui judeţ care nu îşi merită locul pe care îl are în prezent în economia noastră” a mai declarat Ana Birchall.

„Sunt norocoasă să reprezint în Parlamentul României vasluieni harnici, frumoşi şi demni din Valea Tutovei. Cer autorităţilor centrale să ajute comunităţile şi autorităţile locale pentru ca această frumoasă Vale să nu mai fie cunoscută sub denumirea de Valea Plângerii” şi-a încheiat intervenţia în plen Ana Birchall. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.