Acasă Economie Bucureşti: Premierul nu renunță la Memorandumul cu Huawei

Bucureşti: Premierul nu renunță la Memorandumul cu Huawei

DISTRIBUIȚI

127113 – 25032014 –  Memorandumul incheiat de Guvern cu firma chinezeasca de telecomunicatii Huawei nu prezinta niciun pericol pentru siguranta nationala, temerile exprimate de presedintele Traian Basescu fiind doar un „bau-bau pentru presa”, sustine premierul Victor Ponta.

„Nu se punea problema”, a raspuns premierul Victor Ponta luni unei intrebari legata de o posibila incetare a relatiilor stabilite de Guvern cu gigantul tehnologic chinez Huawei. „Cei de la Huawei isi dezvolta un centru de cercetare regionala. Bau-bau-ul pe care il prezenta presedintele Basescu era pentru presa”, a sustinut premierul, potrivit Ziare.com.

„Am vorbit cu serviciile de informatii, nu e nicio problema de securitate cu bazele de informatii”, a mai spus Victor Ponta.

Ministerul pentru Societatea Informationala a publicat in februarie memorandumul incheiat de Guvern cu chinezii de la Huawei. In document se arata ca proiectele desfasurate impreuna cu partenerii asiatici vor viza Sistemul de Informatii si Comunicatii National, Sistemul de Monitorizare si Supraveghere a Traficului, proiectele de tip Guvernare Electronica (E-Government), cele de tip Oras Inteligent (Smart City) si Reteaua Nationala de Banda Larga.

Presedintele Traian Basescu a reactionat la initiativa Guvernului, invocand probleme de securitate nationala. Presedintele Traian Basescu a sustinut ca din acest document reiese ca securitatea nationala este data „pe mana unor firme IT straine”, iar acesta este motivul pentru care seful statului considera ca premierul Victor Ponta vrea Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Guvernului.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.