Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Primăria Capitalei începe curăţenia de primăvară

Bucureşti: Primăria Capitalei începe curăţenia de primăvară

DISTRIBUIȚI

126850 – 14032014 – In toate sectoarele Capitalei vor incepe, in aceste weekend actiuni de salubrizare a marilor bulevarde, potrivit unei dispozitii a primarului general Sorin Oprescu, prezentata in cadrul comandamentului pentru curatenia de primavara, convocat miercuri la Primaria Municpiului Bucuresti (PMB).

Cu un numar de 66 de utilaje si 142 de operatori manuali, operatorii de salubrizare din Bucuresti vor matura mecanizat si manual strazile, vor spala bulevardele si vor elimina depozitele de deseuri stradale. Operatorii vor reface sau inlocui cosurile de gunoi si containerele pentru deseuri.

De asemenea, in cele zece parcuri administrate de ALPAB se vor efectua lucrari de intretinere arbori, se vor reamenaja spatiile verzi, se vor planta flori provenite din serele proprii ALPAB si se vor repara si vopsi bancile, gardurile, panourile, tasnitorile .

In ceea ce priveste Administratia Strazilor, vor continua actiunile de curatare/inlocuire/indreptare indicatoare rutiere deteriorate, stalpisori si garduri de protectie si vor fi inlocuite dispozitivele de limitare a vitezei care s-au deteriorat.

Firmele de constructii executa lucrari de astupare a gropilor de pe marile artere si bulevarde cu mixtura asfaltica rece si, imediat ce temperaturile vor creste, se vor demara lucrari de reabilitare, intretinere si se vor trasa marcaje rutiere.

Compania Luxten va verifica sistemul de iluminat public pentru a remedia eventualele disfunctionalitati.

ApaNova va efectua actiuni de curatare preventiva a canalelor colectoare si de serviciu, a gurilor de scurgere si a colectoarelor mari.

Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei va desfasura actiuni de plantare a 1.500 de arbori, arbusti si plante ornamentale, cu sprijinul voluntarilor, elevilor si ONG-urilor.Potrivit dispozitiilor primarului general, Inspectorii Directiei de Inspectie si Control din cadrul PMB vor

desfasura ample actiuni de control prin care vor identifica terenurile virane si alte zone publice unde se acumuleaza deseuri in mod necontrolat si vor aplica sanctiuni conform legii.

Totodata, se vor identifica acele constructii ilegale existente pe arterele principale si in parcurile publice, si se vor dispune masuri privind desfiintarea acestora.

Actiunile inspectorilor Directiei de Control vor mai viza identificarea panourilor, prismelor si banerelor publicitare amplasate ilegal, precum si a afiselor amplasate in locuri neautorizate dar si localizarea masinilor abandonate si transmiterea situatiei acestora spre competenta solutionare catre primariile de sector in vederea demararii procedurilor conform Legii 421/2002.

De asemenea, inspectorii vor verifica daca santierele de constructii respecta normele de salubritate, si vor intensifica actiunile de control cu privire la comertul stradal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.