Acasă Sud Prahova Prahova: 17 suspecţi ridicaţi de procurori pentru fraude cu cardul

Prahova: 17 suspecţi ridicaţi de procurori pentru fraude cu cardul

DISTRIBUIȚI

127173 – 26032014 –   Procurorii DIICOT din Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu, Ploieşti şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni informatice şi cu instrumente de plată electronică.           Procurorii au suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 – 2012, membrii grupului infracţional organizat iniţiat şi coordonat de un bărbat din municipiul Constanţa, utilizând aplicaţii informatice, au scanat, în vederea identificării vulnerabilităţilor – clase de I.P.-uri destinate POS-urilor, pe porturile caracteristice acestora. Ulterior identificării acestor I.P.-uri vulnerabile, erau instalate keyloggere pe terminalele POS, iar prin intermediul unor programe informatice de control de la distanţă (Remote Desktop Protocol) se realizau transferurile de date de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la aceste P.O.S.-uri.

O parte din numerele de card-uri astfel obţinute au fost vândute, prin intermediul Internetului, către diverse persoane în vederea efectuării de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sumele încasate în schimbul comercializării fiind primite, în conturile mai multor persoane recrutate în acest sens, conturi deschise la unităţi bancare din România.

De asemenea, alţi membrii ai grupului infracţional organizat , utilizând metodele „phishing” şi „vishing”, au obţinut datele de logare on-line de la mai multe conturi aparţinând unor persoane din SUA şi au efectuat transferuri de sume de bani din conturile fraudate în conturile deschise pe numele unor persoane recrutate în acest sens.

O parte din datele de identificare ale card-urilor bancare obţinute prin metodele enumerate, au fost inscripţionate pe card-uri clonate şi utilizate la retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri din SUA.

Prejudiciul cauzat a fost de 2.000.000 dolari.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate sisteme informatice, mai multe autoturisme, bijuterii şi diferite sume de bani, fiind dispuse măsuri asiguratorii.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost aduse pentru audierii 17 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii -Constanţa şi Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Ploieşti.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu United State Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.